- Reklama -

New Jersey se trápí. Ale bučení jsme si nezasloužili, myslí si Eliáš

- Reklama -

Patrik Eliáš byl po zranění třísel zpět v sestavě Devils, aby se pokusil s trápícím se týmem ještě zabojovat o vyšší příčky v ligové tabulce. Soupeře pro to mělo New Jersey docela šikovného, Ottawa vyměnila nedávno kvůli špatným výsledkům trenéra. Přestože byli ale domácí lepší a soupeře drtivě přestříleli (34:15), dva body si domů za výhru 2:0 odvezli Senátoři.
Pro Devils to byla pátá prohra v řadě, celkově třetí za sebou doma. Diváci začínají být pěkně naštvaní a svůj vztek dali pocítit hráčům hlasitým bučením. Patrik Eliáš se proto trochu rozhněval. Takovou reakci považoval za neadekvátní.
„Bučeli, byli nespokojení. Stejně jako my. To mi věřte,“ řekl služebně nejstarší Ďábel. „Dnes jsme si to ale nezasloužili. Nasazení tam bylo. Byli jsme lepší tým. Rozumíme tomu, ale dneska jsme si to nezasloužili. Neberu to.“
Právě Eliáš, ale třeba i Jaromír Jágr, měli v utkání několik slušných šancí. Eliáš měl pět střel, Jágr čtyři. Kanadský bod ani jeden, v plus minus přidali oba po jednom minusovém bodu. V NHL už patří v tomto směru někteří hráči Devils k nejhorším. Třebíčský rodák s -13 body 747. v lize, slavný kladenský odchovanec klesl už na -9, což je 708. nejhorší číslo v NHL. Hráčů je v tomto ročníku zatím evidováno 761.
Fanoušky vedla k bučení neschopnost vstřelit jedinou branku. Nedařila se hra pět na pět ani přesilovky. Domácí jich nevyužili celkem pět. Buření rozzlobilo také další hokejisty.
„Je to těžké, ale nemyslím, že jsme hráli špatně,“ uklidňoval se Eric Gelinas. „Dominovali jsme celý zápas. Myslím, že jsme hráli dobře. Dali gól v přesilovce a byl to nakonec vítězný gól. Je to jen o skórování…“
„Nechci působit nervózně, ale tyhle domácí zápasy bychom měli uhrát,“ mrzelo Scotta Gomeze. „Ale dost řečí. Stalo se. Měli jsme dost šancí, ale gól dali oni. To nás zabíjí. Není čas se trápit. Musíme to zastavit. Máme tu spoustu zkušených hráčů, takové zápasy prostě přijdou,“ hecoval sebe i spoluhráče jeden z nejzkušenějších mužů v kabině Devils.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -