- Reklama -

Nezasloužím si tam být, říká Jonathan Toews ke své nominaci na Utkání hvězd

- Reklama -

Chicago se vyhřívá na špici našlapané Centrální divize, což asi překvapí málokoho. Stejně jako fakt, že jsou to právě Blackhawks, kdo má v nominaci na letošní Utkání hvězd nejvíce nominovaných hráčů, a to čtyři. Pozvánku na klání v Los Angeles dostali Corey Crawford, Duncan Keith, Patrick Kane a poněkud překvapivě také Jonathan Toews.
Ten totiž prožívá ze statistického hlediska nepříliš vydařenou sezónu. Ve 34 duelech zaznamenal jen 20 bodů a ve statistice plus/mínus má pouze jeden kladný bod. Několik zápasů navíc vynechal kvůli zranění a tým tak táhli jiní, zejména Artěmij Panarin s Mariánem Hossou.
Když byly v úterý oznámeny nominace pro letošní All-Star Game, Toewsovo jméno na seznamu nechybělo. Na internetu se ihned začalo bouřlivě diskutovat, jak je možné, že Kanaďan dostal přednost před výborně hrajícím Panarinem. Rus má na svém kontě nejvíc bodů (42) ze všech hráčů, kteří byli při výběru opomenuti, a v ligovém bodování mu aktuálně patří šestá příčka.
„Vybrat Toewse místo Panarina je brutální,“ napsal na Twitter jeden z fanoušků. „Tohle je ta nejsměšnější věc, jakou jsem letos zatím slyšel,“ přisadil si další. „Je to nehorázné, ještě víc než loňská nominace Johna Scotta,“ doplnil je další diskutující. Toews však našel i zastánce. „Možná má těžký  rok, ale pořád je lepší než 99 procent hráčů v lize. Na takové akci si zaslouží být,“  zastal se ho další hokejový fanda.
Nikdo však nebyl z nominace překvapen víc, než samotný Toews. „Rozhodně si myslím, že by tam neměli chybět Bread Man, Arty a Hoss,“ komentoval situaci kapitán Blackhawks s odkazem na své spoluhráče Panarina, Anisimova a Hossu. „Vedou produktivitu a tento tým ofenzivně táhnou. Všichni hrají výborně. Nakonec jsem tam nějak proklouznul já, ale vůbec nemám ponětí jak,“ přiznal pokorně Toews.
Jistě má pravdu v tom, že za letošní výkony by si nominaci zasloužili jiní, nicméně stále platí, že Toews je jednou z hlavních tváří NHL a jedním z nejlepších hokejistů světa, a to už od svého příchodu do ligy. Třikrát dovedl jako kapitán Chicago ke Stanley Cupu, a to se nezapomíná.
„To je taky jediný důvod, který mne napadá. Nominovali mne nejspíš kvůli tomu, jak jsem hrál v minulých sezónách. Pokud by se mělo rozhodovat podle toho, kdo je letos v našem týmu nejlepší, našel bych několik dalších kluků, kteří by měli jet místo mě,“ přiznává.
Každý z třiceti týmů NHL musí mít na exhibici alespoň jednoho zástupce. Ke čtyřem kapitánům, kteří byli vybráni fanoušky, liga nominovala dalších čtyřicet hráčů.
Některé reakce na překvapivou nominaci Toewse do Utkání hvězd
 

- Reklama -

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -