- Reklama -

NHL slibuje: pohár bude na místě včas

- Reklama -

Vzpomínáte? Když si hokejisté Blackhawks 15. června užívali na ledě United Center první okamžiky radosti po vítězném finále s Tampou Bay, neměli tušení, že Stanley Cup, který budou zanedlouho přebírat z rukou komisaře Garyho Bettmana, se „potuluje“ ještě někde po městě. Silná průtrž mračen, která se tehdy strhla nad Chicagem, neumožnila strážcům poháru dorazit se slavnou trofejí z hotelu na stadión podle původního časového rozpisu.
V budoucnu už by k něčemu podobnému dojít nikdy nemělo.
„Pohár bude po celou dobu finále v opatrovnictví ochranky NHL,“ vysvětluje prezident Hokejové síně slávy Jeff Denomme. „V minulosti se o něj starali naši strážci, kteří ho hlídali na hotelu mimo dosah hokejistů a novinářů. V souladu s tím budou přehodnoceny i některé předzápasové procedury.“


Mohlo by vás zajímat:


Pro úplnost dodejme, že slavný pohár oficiálně není majetkem NHL. Když ho v roce 1892 Lord Stanley věnoval hokejistům, měly se o něj utkávat nejlepší celky Dominia, tedy kanadského území pod správou anglického království. NHL sice nakonec zůstala v konkurenci tamních lig jako jediná (elitní), ale ani smlouva, kterou uzavřela v roce 1947 s ochránci poháru, jí nezaručuje úplnou exkluzivitu.
Toho při výluce v roce 2005 využila skupina edmontonských hokejových nadšenců a následně u soudu dosáhla verdiktu, že v případě další výluky mohou ochránci poháru věnovat Stanley Cup vítězi jiné soutěže, při splnění jistých podmínek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -