- Reklama -

Nikdy neříkej nikdy, ale náš záměr to není, zní k Subbanově výměně z Montrealu

- Reklama -

Čím dál hlasitěji se ozývají spekulace, podle kterých může být elitní obránce Montrealu P.K. Subban vyměněn. Generální manažer Marc Bergevin prý vedl na toto téma s ostatními manažery několik rozhovorů, přiznává ale, že byly krátké a Subbana se nesnaží vyměnit.
„Když mi nějaký GM volá, nevím, co chce, takže samozřejmě vezmu telefon,“ řekl šéf Canadiens. „Takže jsem přijal několik hovorů na téma P.K., ale nesnažím se ho vyměnit, to vám mohu říct,“ dodal vzápětí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Možnost Subbanova trejdu se objevila v novinách v předešlých dnech. List Edmonton Journal dokonce přinesl zprávu, podle které se generální manažer Oilers Peter Chiarelli o zisk Subbana snaží. Prý by byl ochoten obětovat i letošní čtvrtou volbu v draftu. Canadiens mají devátou volbu.
Sedmadvacetiletý Subban podepsal před dvěma lety osmiletou smlouvu, ze které mu tedy ještě šest let zbývá. Má si během té doby vydělat 72 miliónů dolarů. Ročně zatíží platový strop svého klubu devíti milióny dolary. Od letošního 1. července vstoupí v platnost „no-movement“ klauzule v jeho smlouvě, podle které nesmí být bez svého souhlasu vyměněn.
Bergevin neodkryl detaily jednání se svými manažerskými protějšky, nicméně na přímou otázku, zda by Subbana za jistých okolností vyměnil, odpověděl: „Řekl bych, že ne.“
„Samozřejmě, nikdy neříkej nikdy,“ pokračoval. „Kdyby mi někdo nabídnul půlku svého týmu, pak bych se asi pustil do práce. Není to ale můj záměr,“ vysvětlil Bergevin.
Zájem o jeho hvězdného obránce pochopitelně chápe. Subban letos nasbíral 51 bodů v 68 zápasech a v roce 2013 vyhrál James Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezóny.
„Nemohu mluvit za ně, proč mi volají, nebo co si myslí, ale je to All-Star obránce,“ řekl na adresu svého elitního beka. „Je extrémně dobrý, takže kdybych byl v jiném týmu, zavolal bych taky.“
Samotný zadák řekl, že se řečmi o výměně nerozptyluje. „Nikdy jsem nebyl nervózní ze spekulací nebo toho, co lidi říkají. Kdybych to dělal, plýtval bych energií. Nakonec jde hlavně o to, že miluju Montreal, miluju tohle město. V létě stejně nemohu dělat nic jiného, než trénovat,“ řekl Subban.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -