- Reklama -

O NHL jsem snil celý život, tvrdí Nakládal. Jeho zámořská mise začala v rozvojovém kempu Flames

- Reklama -

Cestu přes Atlantik absolvoval poprvé v životě. Jakub Nakládal podcesivnhl-logo-150x150-3epsal koncem května jednoletý kontrakt s Calgary Flames a nyní začíná pracovat na tom, aby si mohl splnit svůj vlastní americký sen. Najde si svoje místo v neslavnější hokejové soutěži planety?
„S hokejem jsem začal asi v šesti letech, přivedl mě k němu můj starší bratr. Vždy jsme toužili hrát v NHL, ale byl to spíše jen takový bláhový sen. Po letošním mistrovství světa mi však svitla naděje. Řešil jsem to s bráchou a nakonec jsem se rozhodl, že to zkusím. Snil jsem o tom celý život a je skvělé, že se o to můžu pokusit právě tady v Calgary,“ řekl sedmadvacetiletý obránce.
Nakládal odehrál uplynulou sezónu ve finském klubu TPS Turku. V 50 zápasech si připsal 3 branky a 12 asistencí. Předtím působil tři roky v KHL, kde postupně prostřídal dres Ufy, Spartaku Moskva a pražského Lvu. Na letošním mistrovství světa v Praze a Ostravě byl nejproduktivnějším bekem na soupisce národního celku, když v deseti zápasech posbíral pět bodů.

Jeho výkony na šampionátu zaujaly třeba vedení Caroliny nebo letošních vítězů Stanley Cupu z Chicaga, český zadák ale nakonec zamířil do Kanady. V posledních dnech se v rozvojovém kempu Flames seznamuje s pro něj dosti neznámým prostředím.
„Mluvil jsem o tom s generálním manažerem Bradem Trelivingem i trenérem Bobem Hartleym a oba byli toho názoru, že bych měl přijet do Calgary už v průběhu letních měsíců, abych se seznámil s městem a fungováním zdejší hokejové organizace,“ řekl Nakládal.
„Poslední týden byl pro mě velmi přínosný a plný mnoha překvapení a novinek. Působil jsem ve finské, ruské i české lize, ale v porovnání se zdejším prostředím je to obrovský rozdíl. Nic takového jsem ještě nezažil. Určitě to pro mě bude neocenitelná zkušenost,“ dodal rodák z Hradce Králové.
Někdejší hráč Pardubic už se stihl sejít s obráncem Ladislavem Šmídem, který působí v Calgary od listopadu 2013. V příštích dnech by rád prohodil pár slov i s Jiřím Hudlerem. Začátkem července se kanadskému celku upsal na pět let i útočník Michael Frolík, takže pokud se Nakládal v severoamerické soutěži prosadí, o české spoluhráče rozhodně nebude mít nouzi.
Ale do začátku nové sezóny je ještě daleko. Nakládal momentálně testuje svoje limity po boku mladých talentů Flames, kteří teprve rozjíždějí svojí profesionální kariéru. „Mému spolubydlícímu je 18 let, přitom já oslavím za půl roku už 28. narozeniny,“ řekl o svém parťákovi a dalším krajanovi Tomáši Šoustalovi, který dostal rovněž pozvánku do rozvojového kempu.
„Ale s mojí angličtinou si spíše připadám jako jeho syn, protože jemu dělá komunikaci s místními daleko menší problémy, než mě,“ dodal s úsměvem český bek.
Zdroj: NHL.com

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -