- Reklama -

Obrana St. Louis v troskách. Krejčí přispěl čtyřmi body k výhře Bruins

- Reklama -

V nevhodnou dobu začali Medvědi ztrácet body a hazardovat s postupem do play off. Po pěti prohrách v řadě se však Boston konečně probral a začíná znovu vítězit. V sobotu se mu to povedlo v Torontu, pak přišlo úterní klopýtnutí s New Jersey, v pátek další cenné vítězství v St. Louis. Čtyřmi body se na divoké výhře 6:5 podepsal David Krejčí.
„Je příjemné sledovat, když se puk třepotá v síti na straně soupeře,“ radoval se Krejčí, který čtyřmi body výrazně stáhl pětibodový náskok Jaromíra Jágra na čele produktivity Čechů v NHL. „Šest gólů… Trochu jsme se v posledních zápasech střelecky trápili. Snad si tím pozvedneme sebevědomí,“ doplnil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Krejčího čtyři body jsou nejlepším sezónním individuálním výsledkem Bruins, kteří jsou mnohem lepší na cestách než na vlastním hřišti. Venku mají obdivuhodnou bilanci 25 výher a 15 proher, doma jen 16 vítězství a 22 porážek!
„Byl to nervózní závěr, ale zvládli jsme to a to je v této fázi sezóny nejdůležitější. Nic jiného než výhra nás nezajímá. Moc jsme ji potřebovali a myslím si, že to bylo vidět. Od začátku jsme hráli s nasazením a velkou touhou zvítězit,“ řekl Krejčí.
Loui Eriksson (1+1) si připsal 500. bod v NHL a Patrice Bergeron dal svůj 30. gól v sezóně. Boston po výhře v St. Louis zakulatil svůj bodový účet na 90 a v tabulce Východní konference si drží těsný jednobodový odstup před devátým Detroitem, jenž v noci s Jimmy Howardem v brance rovněž zvítězil (3:2 nad Minnesotou).
„Musíte teď opravdu pořádně bojovat každou noc,“ řekl Patrice Bergeron, jenž zaznamenal třicetigólovou sezónu potřetí za dvanáct let v NHL. „Je to o tom ujistit se, že děláme svou práci a staráme se jen o zápasy.“
Na straně hostů také několik hráčů výrazně bodovalo. Paul Stastny měl gól a nahrávku, Alexandr Steen a David Backes měli po dvou asistencích. Bohužel neštěstím Blues byly nevyužité přesilovky. Domácí neproměnili ani jednu z pěti možností a přerušili sérii pěti vítězství v řadě.
Vysoká prohra byla o to nepříjemnější, že St. Louis čtyřikrát po sobě vyhrálo s nulou! V úterý proti Coloradu dokonce útočilo na rekord Briana Bouchera v brankářské neprůstřelnosti, ale trefa Michalije Grigorenka vše zhatila. Teď se obrana Blues doslova sesypala a inkasovala rovnou šestkrát.
„Pořád jsme dali pět branek, ale nebyla to dneska naše hra,“ přiznal obránce domácích Alex Pietrangelo. „Musíme na tom zapracovat.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -