- Reklama -

Oshie se těší na spolupráci s Ovečkinem. Je nesobecký, konstatoval překvapeně

- Reklama -

S Justinem Williamsem je největší posilou Washingtonu do nové sezóny. T.J. Oshie je vynikající útočník a Capitals věří, že jim nabídne víc než jen fenomenální schopnost proměňovat samostatné nájezdy, kterou je tenhle forvard pověstný. Možnost naplno se ukázat dostane, protože trenér Barry Trotz počítá s Oshiem do prvního útoku vedle Alexandra Ovečkina.
„Když bude hrát s megastar, jako je Ovečkin, nebude mu věnováno tolik pozornosti jako v St. Louis, protože se budou soupeři starat hlavně o Ovečkina. Měl by tedy mít víc prostoru,“ myslí si Trotz. „Týmy si budou hledět Ovečkina, což je dobře, znamená to víc volnosti pro Oshieho.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V St. Louis hrál loni s Davidem Backesem a Alexandrem Steenem. Pravidelně chodil na přesilovky i na oslabení. Hranice dvaceti branek zatím dosáhl jednou, v sezóně 2013-14. V minulé sezóně jich dal 19 a dosáhl 55 bodů. Trenér Caps věří, že Oshieho čísla půjdou po Ovečkinově boku nahoru.
„Může se posunout. Naše přesilovka je na vyšší úrovni než St. Louis. Když se podíváte na vstřelené góly, jsme lepší už několik let,“ upozorňuje Trotz.
Rozdíl mezi přesilovkou Washingtonu a St. Louis je zřetelný, ale nikoli enormní. Caps dali v posledních dvou sezónách 128 branek v početní výhodě, Blues 112. Washington byl v této činnosti nejlepší v NHL, Bluesmani byli čtvrtí, což rozhodně také není špatný výsledek.
Oshie si zatím spolupráci s Ovečkinem užívá. „Je to určitě nesobecký hráč. Když na něj nahlížíte zvenčí, možná to tak nevypadá, ale na ledě už mi několikrát řekl, ať víc střílím,“ vyznal se osmadvacetiletý Američan.

Za zápasů proti Washingtonu si dobře vybavuje, jak se Ovečkina všichni báli. „Jen z utkání proti němu… Vždycky víte, kde se na ledě pohybuje. Některé týmy se dokonce snažily přeházet hru v oslabení, jenom aby ho lépe pokryly. Otevírá to hodně prostoru pro své další spoluhráče na ledě.“
Oshie je v NHL respektován pro svou schopnost proměňovat samostatné nájezdy. V paměti hokejových fanoušků navždy zůstane excelentní představení na olympiádě v Soči, kdy trenér Dan Bylsma využil možnosti opakovaného využití jednoho hráče a poslal ho proti Rusům hned šestkrát, z čehož Oshie čtyři nájezdy proměnil.
V nadcházející sezóně se možná ke své oblíbené disciplíně tolik nedostane, protože formát prodloužení tří proti třem tolik utkání k penaltám nepustí. Pokud už se tak ale stane, trenér Barry Trotz je rád, že bude mít pro tuto chvíli na lavičce právě Oshieho. „Určitě svou šanci v penaltách využijeme,“ těší se kouč Capitals.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -