- Reklama -

Ovečkin popáté bez bodu, Edmontonu západ nesvědčí

- Reklama -

Nebodovat pět zápasů v řadě, to ještě Alexandr Ovečkin ve své kariéře nezažil. Až nyní. Po Floridě, Edmontonu, Calgary a Vancouveru našla protizbraň na washingtonského kapitána také obrana Detroitu. Ve druhé třetině sice měla menší problémy s jeho kolegy, ale po přestávce díky dvěma trefám Justina Abdelkadera a přesilovkové pojistce Pavla Dacjuka zvítězila Rudá křídla 4:2.
Na první gól  se čekalo do 29. minuty, kdy Capitals zachybovali ve vlastním pásmu, Abdelkader nabil Gustavu Nyquistovi a ten nadvakrát překonal Holtbyho. Při následné domácí přesilovce Holtby rozehrál až na modrou na Warda, ten rychle posunul na Jevgenije Kuzněcova a po jeho forhendovém blafáku bylo srovnáno. Další početní výhoda sice svěřencům Barryho Trotze nevyšla, ale těsně po Abdelkaderově návratu na led se prosadil Troy Brouwer – 2:1.
„Na začátku jsme nehráli moc dobře. Bruslili lépe než my, nám chybělo tempo,“ uznal kouč Wings Mike Babcock.
Předchozí hříšník přišel s první omluvenou čtyři  minuty po začátku poslední třetiny. Dvě nedůslednosti Capitals před vlastním gólmanem, Abdelkader se dostal ke kotouči a zavěsil. O šest minut později projel do pásma Dacjuk, v pravém kruhu předal lépe postavenému Abdelkaderovi a síť se opět třepetala.
„Hráli jsme dobře do půlky druhé třetiny, možná do jejího konce. Potom jsme ale začali chybovat a oni jsou velice dobří v získávání puků. Dacjuk je v tomhle jeden z nejlepších v lize a včera to několikrát ukázal,“ uznal kvality soupeře Brouwer.
Minutu před sirénou předvedl ruský veterán něco jiného ze svého umění, přesnou střelu z prostoru kruhů.
„Chtěli jsme hodně střílet a vytvářet tlak na jejich obránce. Podařilo se nám dostávat puk za ně, ale jejich obránci odváděli dobrou práci, tak jsme přitlačili na forčekingu a zkusili se dostávat do šancí takhle,“ popsal po zápase detroitskou strategii hlavní hrdina Justin Abdelkader.

Edmontonu se proti týmům ze západu nedaří

Vyhráli čtyřikrát v řadě a na dně západní tabulky už nejsou, jakmile však Oilers narazí na protivníka ze svojí konference, mají problém. Edmontonu se v tomto ročníku ještě nikoho z Pacifické ani Centrální divize udolat nepodařilo a zápas s Nashvillem nebyl výjimkou. K překonání Pekky Rinneho se dostali až ve 49. minutě, kdy už měli Predátoři duel ideálně rozehraný. O čtyři minuty později to potvrdil svojí druhou trefou Craig Smith, čímž dostal výsledek konečnou podobu 1:4.
„Je nešťastné, že nedokážeme porazit mužstva z naší konference,“ posteskne si autor jediné branky Olejářů Taylor Hall. „Jsme bez bodu, oni mají dva. Dneska jsme si dva body nezasloužili, ale během zápasu byly okamžiky, kdy byly k mání. Bohužel jsme soupeře nechali jít do vedení a nedokázali otočit stav.“
Po bezbrankové první třetině zahájil Smith své představení ve 27. minutě dorážkou Royovy střely. Domácí defenzíva se ještě nestačila zformovat, když znovu po levé straně projel Colin Wilson a Taylor Beck po jeho nahrávce překonal Scrivense podruhé. Hned po nástupu do závěrečného dějství využil Shea Weber skutečnosti, že edmontonský gólman má zastíněný výhled, a vyslal svoji typickou dělovku od modré čáry – 0:3.
„Odvedli jsme tady perfektní práci,“ pochvaloval si kapitán Preds. „Oni byli rozjetí, vyhráli čtyři zápasy za sebou, a my věděli, že musíme být připravení. V první třetině nám neuznali gól, druhou jsme sice neodehráli nejlépe, ale podařilo se nám dvakrát skórovat. Brzký gól ve třetí třetině je vyřadil ze zápasu.“
Taylor Hall sice pokazil Rinnemu pokus o čisté konto, ale po přečíslení dvou proti jednomu znovu uklidnil hosty Smith. Sekundoval mu Matt Cullen, jenž se po vyléčení zranění v horní části těla objevil v sestavě Predators poprvé v sezóně.
„Smithova lajna byla úžasná. Předváděli to už od začátku, první tři střídání měli fantastická, a vydrželi po celý večer,“ má důvod k radosti trenér Peter Laviolette.

Příští zápas v TV: Pittsburgh – Los Angeles, čt/pá 30. října, 0:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -