- Reklama -

Palát gól, Kučerov dva… a Tampa je v semifinále

- Reklama -

Nechtěli už se kvůli sedmému zápasu vracet do soupeřovy haly, a výkonem v šestém utkání to prokázali. Hokejisté Tampy Bay přehráli v úterý Montreal jednoznačně 4:1 a můžou sbírat síly na konferenční finále. Protivníka jim určí dnešní duel mezi NY Rangers a Washingtonem.
„Všichni jsme si řekli, že zapomeneme na předchozí utkání,“ připomíná útočník Steven Stamkos hazardování s průběžným vedením 3-0 na zápasy, které Habs dvěma výhrami v řadě korigovali. „Po tom, co jsme doma předvedli minule, jsme už dnešní utkání brali jako zápas číslo sedm. Vzpomněli jsme si, jak jsme odehráli druhou polovinu sedmého utkání s Detroitem, a chtěli jsme se mentálně naladit stejně.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Kapitán Blesků přispěl k vítězství gólem, ale byla to znovu druhá formace, kdo si vzal v Amalie Areně hlavní slovo. V 16. minutě využil Ondřej Palát Plekancova zaváhání, nahodil od pravého mantinelu a Nikita Kučerov tečoval kotouč za Priceova záda. Pro Tomáše Plekance bylo úvodní dějství vůbec smolné, o pár minut dříve ve vyložené šanci nevyzrál na Bena Bishopa.
„Mohli jsme dát nějaké góly, ale skórovali oni. Od druhé třetiny jsme začali tlačit, ale možná až příliš. Oni si hráli, co potřebovali. My sice tlačili, ale bez další podpory,“ posteskl si český veterán.
Po přestávce se na branku čekalo jen pět minut, Stamkos trefil z prostoru mezi kruhy přesně pod břevno. Když dostala Tampa v závěru druhého dějství početní výhodu, stačilo jí k využití osmnáct sekund. Rychlou výměnu kotouče mezi Kučerovem a Ondřejem Palátem zakončil druhý jmenovaný.
„Snažili jsme se hrát trochu jednodušeji a dařilo se nám to. Hráli jsme tvrdě, chytře a dobře,“ nabídne několik hodnotících příslovcí rodák z Frýdku-Místku.

Ben Bishop, na kterého během večera mířilo devatenáct střel, kapituloval až v čase 55:03. Zblízka ho překonal Max Pacioretty. Při následné power play však Canadiens inkasovali z Kučerovovy hole.
Lightning se znovu dostali do konferenčního finále po čtyřech letech, ale jedinými hokejisty, kteří tehdejší úspěch pamatují, jsou obránce Victor Hedman a útočník Steven Stamkos.
„O roce 2011 vždycky hovořím jako o nejzábavnějším hokeji, jaký jsem kdy hrál. Teď jsme v semifinále znovu. Pochopitelně bych si přál lepší výsledek než tehdy,“ připomene Stamkos porážku s Bostonem v sedmi zápasech. „Tahle parta je odolná, máme Bishopa v bráně.  Musíme věřit, že možné je všechno.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -