- Reklama -

Po zásahu pukem je Milan Michálek na neurčito mimo hru

- Reklama -

Hokejisté Ottawy prohráli páteční zápas s New Yorkem Islanders 2:5 a navíc přišli o Milana Michálka, který si zlomil prst na pravé ruce. Rodák z Jindřichova Hradce se zranil, když blokoval střelu Nicka Leddyho.
Zprávu o zranění českého křídelníka potvrdil novinářům i kouč Senátorů Dave Cameron, neuvedl ale, jak dlouho bude Michálkova rekonvalescence trvat. „Milan je mimo hru na neurčitou dobu. Zatím je brzy cokoliv předvídat,“ řekl sedmapadesátiletý rodák z Charlottetownu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Michálek odstoupil ze hry ve druhé třetině, na ledě strávil deset minut a deset sekund. Do statistik si připsal jeden kladný bod za přítomnost na hrací ploše při vstřelených a inkasovaných brankách, jeden hit, jednu zblokovanou střelu. Na bránu soupeře vyslal dvě střely.
Kvůli zranění prstu na stejné ruce vynechal Michálek v letošní sezóně šestnáct utkání. Na marodku Sens usedl 1. prosince poté, co ho v utkání proti Philadelphii zasáhla do ukazováčku střela obránce Flyers Radka Gudase. Po návratu do hry stihl Michálek odehrát pouze osm zápasů.
„Je to prostě neuvěřitelné,“ komentoval zdravotní lapálie svého spoluhráče útočník Bobby Ryan. „Je to hodně frustrující, neboť jeho návrat nám dodal více energie a sházely nám i jeho vůdčí schopnosti. To, že se zase zranil je pro náš tým i pro něj samotného velmi nešťastné.“
Milan Michálek odehrál v letošním ročníku National Hockey League prozatím 32 utkání, ve kterých nasbíral deset kanadských bodů za šest branek a čtyři asistence.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -