- Reklama -

Michálek odcházel z Ottawy s těžkým srdcem, ale zůstal loajální

- Reklama -

Klauzuli o nemožnosti výměny bez svého souhlasu měl Milan Michálek zakotvenou ve smlouvě s Ottawou možná právě kvůli podobným situacím, jaká nastala začátkem týdne. Toronto asi nebylo pro jindřichohradeckého rodáka vysněnou destinací, přesto nakonec odvedl Senátorům poslední službu a kývl na výměnu za Diona Phaneufa.
„Bavil jsem se s ním a on mi připomínal, že proti Torontu sedm roků nastupoval a byla to velká rivalita,“ tlumočí rozhovor s jednatřicetiletým útočníkem generální manažer Sens Bryan Murray. „Říkal mi, jak je pro něho složité ten trejd akceptovat, ale že rozumí tomu, čeho se náš klub snaží dosáhnout.“
Osobní komentář českého reprezentanta zatím není k dispozici. Kvůli zlomenině prstu, kterou si přivodil při blokování střely, vynechal Michálek posledních šest utkání za Ottawu a nepředstavil se zatím ani ve dvou zápasech, které po jeho příchodu odehráli Maple Leafs. Jen zprostředkovaně se tedy dozvídáme, že GM Murray dopřál svému torontskému protějšku Lou Lamoriellovi i trenérovi Javorových listů Mikeu Babcockovi možnost pohovořit si s Milanem Michálkem před konečným stvrzením transakce. Účastník poslední olympiády dlouze rozebíral budoucnost také se svým agentem Allanem Walshem.
„Tuhle výměnu jsem hodně rozmýšlel především kvůli Milanovi,“ přiznává Murray. „Tohle je nejtěžší část naší práce. Znáte ty kluky a víte, jak dobří jsou to lidé. Mají rodiny, našli si tady známé.“
Michálek si z kanadské metropole přináší smlouvu do roku 2017 (s příjmem čtyři milióny za sezónu), už se ale objevily spekulace, že by ho Maple Leafs mohli využít jako „zboží“ k další výměně, a to možná ještě letos. Uzávěrka přestupů je 29. února. Bryan Murray je jiného názoru.
„Milan bude jedním z veteránů, na které se bude Mike Babcock spoléhat. Je to úžasný kluk. Uvidíte, že i když není tolik slyšet, do Toronta zapadne. Je neskutečně pracovitý, je to opravdový profesionál,“ vypisuje generální manažer Senátorů vysvědčení svému bývalému svěřenci.
Jednoho křídelníka se Ottawa kvůli Dionu Phaneufovi vzdala, jiného bude shánět. Vzhledem k úpěnlivému nahánění bodů pro play off by si možná někdo mohl myslet, že půjde jen o posilu s okamžitým efektem, Murray ale hledí dále.
„Chystám se někoho koupit, ale nebudu brát hráče na konci kontraktu,“ říká. „Nezajímají mě hokejisté, kteří se v létě stanou volnými agenty bez omezení. Máme zájem o někoho, koho bychom využili aspoň na dvě sezóny.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -