- Reklama -

Letci ve druhé třetině zničili Buffalo, hosty vytočil zákrok Radka Gudase

- Reklama -

Hokejisté Philadelphie si ve čtvrtek poradili s Buffalem 5:1, když si po dvou kanadských bodech připsali Nick Cousins a Michael Raffl, a střeleckou smůlu konečně protrhl R.J. Umberger, jenž na vstřelení gólu čekal víc než rok. Jednou z událostí zápasu byl také ošklivý zákrok českého obránce Radko Gudase na Daniela Catenacciho, který hráče Buffala pořádně nadzvedl.
Flyers o svém vítězství rozhodli už ve druhé třetině, kdy hostům nasázeli čtyři branky v rozmezí čtrnácti minut. Jako první se po parádní přihrávce Sama Gagnera trefil z voleje R.J. Umberger – poprvé od 27. ledna 2015!


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo to hlavně o hlavě a psychice. Člověk o sobě začínal pochybovat, ale hluboko uvnitř jsem věděl, jaký hráč můžu být. A že mohu být týmu platný,“ řekl po zápase Umberger, jehož střelecké trápení v NHL trvalo rovných 50 zápasů.
Ihned po gólu vystřelil ruce nahoru a podíval se ke stropu arény. „To byla malá modlitbička k hokejovým bohům. Děkuji,“ prozradil Umberger, který posledních pět zápasů byl jen mezi náhradníky.
Tentokrát se dostal do sestavy na úkor Matta Reada. „Věci se prostě nevyvíjely v jeho prospěch. Každý z týmu mu přál, aby to konečně prolomil,“ komentoval jeho trefu hlavní kouč Flyers Dave Hakstol.
Po gólu Umbergera uběhlo 48 sekund a domácí už vedli 2:0, když se trefil Brayden Schenn. Tomu přihrával Shayne Gostisbehere, jenž bodoval už v desátém utkání v řadě a vyrovnal tím klubový rekord pro nováčky, který dosud držel Mikael Renberg ze sezóny 1993-94.
„Všichni jsme tahali za jeden provaz, zasloužili jsme si tenhle zápas vyhrát,“ říkal po zápase dvaadvacetiletý obránce Shayne Gostisbehere.
Do konce druhé třetiny se gólově prosadili ještě Wayne Simmonds (asistence Jakub Voráček) a Raffl, který ujel obraně Buffala. Zatímco se ale u mantinelu radoval se spoluhráči, Radko Gudas se pustil do křížku s Marcusem Folignem. Český obránce totiž těsně před gólem trefil Foligna do kolene, což si čtyřiadvacetiletý křídelník pochopitelně nemohl nechat líbit.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Ještě více ale Gudas hráče Sabres rozčílil necelé čtyři minuty před koncem zápasu, kdy si vyšlápl na Daniela Catenacciho, kterého trefil ve chvíli, kdy byl nováček soutěže právě skloněný s hlavou dole. Do role mstitele se okamžitě pasoval Jake McCabe a oba kohouti skončili v klinči na ledě.
„Je to idiot,“ nebral si servítky Foligno. „Předvedl svoje zákroky a ty byly pěkně špinavé, ostatně je v tomhle dost známý. Jde po klukovi, který hraje v lize třetí zápas a trefí ho do hlavy. Škoda, že jsem nebyl na ledě a nemohl jsem ho ještě víc zničit,“  dal po zápase volný průchod svým emocím.
A naštvaný byl i trenér Buffala Dan Bylsma, který bude požadovat dodatečné potrestání Gudase od disciplinární komise soutěže. Catenacci musel na vyšetření kvůli možnému otřesu mozku.
Bylsma po zápase moc důvodů k radosti neměl, tak alespoň pochválil útočníka Justina Baileyho, který odehrál svůj první zápas v NHL. Nováčkovi se daří na farmě v Rochesteru a při svém debutu v NHL vyslal na branku Philadelphie sedm střel. Jeho noví spoluhráči se ale trápí, po úterním debaklu s Floridou (4:7) museli spolknout další hořkou pilulku.
„Úplně jsme selhali, ztráceli koncentraci, nic se nedařilo,“ prohlásil kapitán Sabres Brian Gionta.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -