- Reklama -

Pokud jde o brankáře, mají Ducks jasněji. Podepsali Gibsona

- Reklama -

Z trojice brankářů Anaheimu, kterým po této sezóně vyprší smlouva, už má jeden dost slušnou šanci, že bude v kalifornském klubu pokračovat i nadále. Ducks v pondělí nabídli nový tříletý kontrakt za 6,9 miliónu dolarů Johnu Gibsonovi.
22letý mladík, který před dvěma roky zajistil Spojeným státům bronzové medaile z mistrovství světa, se v brankovišti Kačerů během posledních dvou sezón představil celkem třicetkrát. Předloni dostal kromě tří startů v základní části příležitost také ve čtyřech utkáních play off, loni už jako stabilní dvojka odchytal místo Frederika Andersena 23 utkání. Dosáhl v nich průměru 2,6 a úspěšnosti zákroků 91,4 procenta.
„Je to mladý kluk, který u nás chtěl pokračovat. Chtěl být součástí naší organizace,“ říká generální manažer Kačerů Bob Murray. „Říkal mi to už v závěru minulé sezóny, když musel předčasně skončit kvůli zlomenému palci.“
Dán Frederik Andersen se v červenci stane chráněným volným hráčem. Během letošního draftu dohodl Murray příchod zkušeného Antona Chudobina z Caroliny, ale také on má smlouvu pouze na rok.
„Máme teď alespoň nějakou jistotu,“ oddechne si šéf Anaheimu. „Předtím jsme se pohybovali trochu ve vzduchu, stát se mohlo cokoliv. Teď máme jednoho z našich dobrých mladých gólmanů zajištěného na další čtyři roky.“

Dohoda dospěla do finální fáze během víkendového setkání Murrayho s hráčem a jeho agentem Kurtem Overhardtem.
„Bob mi ukázal, že se mnou počítají dlouhodobě, a já bych tu také rád nějaký čas zůstal a pomohl týmu vítězit,“ říká Gibson.
Ještě na jaře se možná těšil, že by se s Andersenem klidně mohl utkat i o post jedničky mezi tyčemi, angažování Chudobina ovšem změnilo situaci. Gibson začne zřejmě na farmě, ale přijímá i tuto roli.
„Jsem si jistý, že všechna rozhodnutí dělají pro vylepšení týmu. To musím respektovat. Starám se pouze o své chytání. Budu dělat svoji práci, chytat tam, kde mě postaví,“ říká. „Doufám, že se nám podaří dostat se do play off a dlouho tam vydržet. Naším cílem je zisk Stanley Cupu a všichni tady si myslí, že bychom to mohli dokázat.“
Pokud se Gibsonovi bude dařit, mohla by mít jeho sezóna dva vrcholy. Americký mladík je jedním z předpokládaných kandidátů na místo v týmu Young Stars pro Světový pohár.
„Bylo by to úžasné, ale teď je přede mnou přípravný kemp a já se soustředím v první řadě na tenhle tým,“ odmítá John Gibson hledět příliš do daleka.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -