- Reklama -

Polák není boxovací pytel, rozhodla NHL

- Reklama -

Disciplinární komise NHL vyslovila ve čtvrtek verdikt v případě prohřešku obránce Edmontonu Darnella Nurseho. Za vyvolání bitky v úterním utkání proti San Jose jej suspendovala na tři zápasy. Jednadvacetiletý Kanaďan zmeškal již klání proti Minnesotě a dres neobleče ani v duelech s Arizonou a Nashvillem.
Nurse se provinil napadením českého beka Romana Poláka v blízkosti střídačky Sharks na konci třetí třetiny zmíněného zápasu. Polák byl z jeho útoku natolik překvapený, že ani nestihl shodit rukavice a z nerovně vedeného pěstního souboje odešel se zkrvaveným obličejem.

  • Na VIDEO s celým incidentem se podívejte ZDE.

Nurseho atak měl být odplatou za předchozí Polákův hit na Matta Hendrickse. Opakovaný záběr ale ukázal, že se český reprezentant Hendrickse nedotkl a útočník Oilers šel k ledu sám.
„Bylo to odporné, všechno jsem viděl přímo ze střídačky,“ zlobil se na edmontonského zadáka Polákův spoluhráč Logan Couture.  Celou situaci bohužel nezvládli ani rozhodčí. Od těch Polák schytal pětiminutový trest za bitku, přestože nerozdal jediný úder.
Kromě třízápasové absence byl Nurse potrestán také pokutou ve výši 13 925 dolarů. Na základě podmínek kolektivní smlouvy částka poputuje na účet hráčského rezervního fondu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -