- Reklama -

Polámané Blesky: Stamkos i Stralman trénovali, u Bishopa se ještě uvidí

- Reklama -

Návrat Stevena Stamkose do sestavy Tampy Bay je zase o něco reálnější. Kanadský centr se nedělní přípravy mužstva zúčastnil v běžném tréninkovém dresu, nicméně nepředpokládá se, že by zasáhl do dnešního druhého utkání série s na ledě Pittsburghu. Blesky prozatím vedou nad Penguins 1:0 na zápasy. Na tréninku to Stamkos zkoušel v útoku s J. T. Brownem a Namestnikovem.
Nadšení fanoušků brzdí i vyjádření generálního manažera klubu Steva Yzermana, který upozornil, že status Stamkose z pozice hráče na marodce se prozatím nemění. Sám útočník s novináři nemluvil, zástupci tisku dostali vyjádření jen od trenéra Jona Coopera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Cítí se dobře, byl po vleklé pauze opět delší dobu na ledě a zkoušel si různé situace, aby se zase dostal do herní formy. Je v situaci, kdy musí čekat na rozhodnutí jiných, zda může hrát, což je trochu frustrující.“
Stamkos nehrál od začátku dubna, kdy se podrobil operaci krevní sraženiny. V pátek prozradil, že stále bere léky na ředění krve a v podstatě nemůže hrát, než medikaci dokončí.
„Není v situaci jako Stralman, který má po zlomenině nohy logicky projevy bolesti. U Stamkose je to tak, že musí čekat, až mu lékaři dovolí hrát. On sám to rozhodnutí udělat bohužel nemůže, což pro něj musí být těžké,“ uznal kouč Jon Cooper, jenž naopak na tréninku nemohl počítat s brankářem Benem Bishopem.
Ten si dal pauzu po zranění v dolní části těla, které utrpěl už v první třetině pátečního zápasu s Pittsburghem. Zatím je nejisté, zda bude dnes večer chytat.
„Jsem na tom lépe než v sobotu a myslím, že to bude dobré ze dne na den,“ prohlásil včera Bishop. „Je ale pro mne důležité cítit se dobře natolik, abych měl pocit, že mohu týmu pomoci vyhrát,“ dodal.
„Zatím nejde říct, jestli bude chytat, vyvíjí se to, na začátku to vypadalo dost špatně. Je to pro nás další extrémně důležitý hráč. Bez ohledu na to, kdy se bude moci vrátit, potřebujeme ho. Vždyť hrajeme finále konference,“ přiznal trenér Cooper.
Na posledním tréninku tak byli z brankářů Andrej Vasilevskij, jenž dochytal první zápas (3:1) a náhradník Kristers Gudlevskis. Čeká se také na zdravotní stav obránce Antona Stralmana, který nehraje od konce března, kdy si zlomil kost v levé noze.
„Vypadá dobře. Je blízko návratu. Už se jen čeká, kdy bude moci definitivně naskočit, protože je pro nás hodně důležitý. Záleží na něm, jak se bude cítit. Každopádně už jen to, že byl na tréninku, nás naplňuje optimismem. Když se na něj podíváte, tak byste ani neřekli, že byl zraněný. To je dobré znamení,“ raduje se kouč Tampy Bay.


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -