- Reklama -

Před půldruhým rokem hvězda, dnes na dlažbě

- Reklama -

Za výkony Senátorů ve zkrácené sezóně 2012-13 byl jejich trenér Paul MacLean oceněn trofejí Jacka Adamse. Hned po skončení ročníku podepsal s kanadským klubem novou tříletou smlouvu. Odsloužil z ní však pouze necelou polovinu. Senátoři dnes oznámili, že s 56letým koučem předčasně ukončili spolupráci.
Ze 27 dosud odehraných zápasů získali Sens stejný počet bodů, to je řadí na desáté místo ve Východní konferenci. V tabulce Atlantické divize jsou předposlední, od postupových příček je nicméně dělí pouze čtyři body. Trpělivost generálního manažera Bryana Murrayho přetekla po páté porážce v řadě (a sedmé z posledních osmi utkání), nepomohlo už ani nedělní vítězství 4:3 v prodloužení s Vancouverem.
MacLean měl se svým šéfem a s majitelem klubu Eugenem Melnykem v pátek schůzku, po ní následovala porážka s Pittsburghem a zmiňovaná výhra nad Canucks. Hráče prý odvolání hlavního kouče překvapilo.


Na druhou stranu, načasování výměny není nejhorší – Ottawa hraje další zápas až ve čtvrtek. Nový kormidelník tak bude mít alespoň trochu času seznámit se se situací. Prakticky ho ale nebude potřebovat, mužstva se prozatím ujme dosavadní MacLeanův asistent Dave Cameron. Luke Richardson, o němž se také spekulovalo, zůstává u záložního celku Senátorů v Binghamtonu.
MacLean se s Ottawou loučí s celkovou bilancí 114 výher, 90 porážek a 35 proher v nastavení či po nájezdech, jeho úspěšnost tedy činí 55,3 procenta. V prvních dvou sezónách dovedl mužstvo do play off, loni už se mu to nepodařilo. Na nezdarech současné sestavy nenese vinu sám, Senátoři mají nejnižší rozpočet v celé NHL – na mzdách vydají asi 56 miliónu dolarů.
Paul MacLean je prvním propuštěným trenérem této sezóny, což je znatelný pokrok v porovnání s posledními lety. Loni se Peter Laviolette poroučel z Philadelphie po třech utkáních, ve zkráceném ročníku vydržel Lindy Ruff na lavičce Buffala jeden měsíc. V sezóně 2011-12 vystřídaly čtyři kluby hlavního kouče ještě před 1. prosincem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -