- Reklama -

Predátoři chtějí zopakovat loňský úspěch. „Máme tu nějakou nedokončenou práci,“ říká Ryan Johansen

- Reklama -

První kompletní sezóna v dresu Nashvillu se mu vydařila, alespoň co se týká základní části NHL. Ryan Johansen v ní odehrál všech 82 utkání, ve kterých zaznamenal 61 bodů (14+47) a dělil se o post nejproduktivnějšího hráče Predátorů s Viktorem Arvidssonem (31+30).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kvalitní výkony předváděl také v play off, když ve čtrnácti odehraných zápasech zaznamenal tři góly a deset asistencí. Ve čtvrtém utkání finále západní konference s Anaheimem si však poranil levé stehno a musel podstoupit urgentní operaci. Do dalších bojů o Stanley Cup již nezasáhl.
Dlouhá rekonvalescence sice ovlivnila jeho letní přípravu na novou sezónu, ale v současnosti je podle svých vlastních slov v pořádku a perfektně připravený na tréninkový kemp Predators, který startuje ve čtvrtek 14. září.
„Dokončil jsem v Nashvillu rehabilitaci a chtěl si být jistý, že budu co nejdříve stoprocentně v pořádku,“ uvedl pětadvacetiletý rodák z Vancouveru v rozhovoru pro oficiální stránky National Hockey League.
„Pak jsem podstoupil běžnou letní rutinu a připravoval jsem se na novou sezónu. Je fajn být stoprocentně zdráv, bruslit s ostatními a připravovat se na to, až to všechno začne,“ doplnil člen úderné formace Forsberg – Johansen – Arvidsson.
Embed from Getty Images
Na konci července podepsal Johansen s Nashvillem nový osmiletý kontrakt za 64 miliónů dolarů a těší se na příští sezónu, ve které si Predátoři budou chtít minimálně zopakovat scénář z loňského roku, kdy došli až do finále play off (Nashville – Pittsburgh 2:4 na zápasy).
„Máme tu nějakou nedokončenou práci. Těšíme se, že se zase dáme do práce a pokusíme se dostat do stejné situace. Těším se, jak se budeme s klukama den za dnem posouvat dopředu,“ uzavírá jedna z klíčových postav ofenzivy Nashvillu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -