- Reklama -

Radek Faksa už má o své budoucnosti jasno

- Reklama -

Radek Faksa si v minulé sezóně vybojoval trvalé místo v kádru Dallasu a měl by v něm zůstat i v příštích letech. Český útočník se v pondělí dohodl s vedením Stars na podpisu tříletého kontraktu v celkové hodnotě 6,6 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsme nadšeni, že jsme si jeho služby pojistili na další tři sezóny. Radek je důležitou součástí toho, co tady budujeme,“ komentoval prodloužení spolupráce s třiadvacetiletým centrem generální manažer Jim Nill.
„Dokázal, že je spolehlivým hráčem, který pokryje každý kousek ledu. Očekáváme od něj, že se bude dál zlepšovat ve všech herních činnostech,“ doplnil na jeho adresu devětapadesátiletý rodák z Hanna, kanadská provincie Alberta.

V roce 2012 se Faksa stal první volbou Hvězd na draftu NHL (13. celkově). Ve své nováčkovské sezóně 2015-16 dal ve 45 zápasech pět branek a na sedm dalších přihrál, v play off nasbíral pět bodů (3+2) ve třinácti duelech.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Faksa je urostlý forvard (191 cm, 95 kg) s defenzivními povinnostmi, který nic neošidí. „Přináší týmu nasazení a ochotu udělat cokoli, co je potřeba udělat k vítězství,“ chválí rodáka z Opavy trenér Dallasu Ken Hitchcock.
V uplynulém ročníku byl Faksa již pevnou součástí základní sestavy Stars. V 80 utkáních zaznamenal 33 bodů za 12 branek a 21 přihrávek.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -