- Reklama -

Řady Red Wings posílili Mike Green a Brad Richards

- Reklama -

Jeden z nejžádanějších obránců na trhu Mike Green (dříve Washington) podepsal tříletou smlouvu za osmnáct miliónů dolarů s Detroitem. Tým z Hockeytownu ve středu posílil i Brad Richards. Bývalý centr Chicaga podepsal s Red Wings roční smlouvu za tři milióny dolarů, v případě úspěchů v play off si může vydělat ještě o milión více.
„Oba hráči mají vysoké hokejové IQ, skvělou techniku hole a mohou vyrážet do rychlých protiútoků, což je způsob hry, kterým bychom se chtěli prezentovat,“ představil nové detroitské akvizice generální manažer Ken Holland. „Jsme nadšeni, že je můžeme přivítat v naší organizaci.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Green odehrál v minulé sezóně za Capitals 72 utkání, ve kterých zaznamenal 45 bodů za 10 branek a 35 asistencí. Ve 14 zápasech play off přihrál na dva góly. Převáženě nastupoval ve třetí obranné dvojici Caps.
Do NHL ho přivedli zástupci Washingtonu, kteří ho draftovali v roce 2004 z 29. pozice. Během deseti sezón odehrál za Capitals 575 duelů, pátý nejproduktivnější obránce v historii týmu v nich nasbíral 360 bodů za 113 branek a 247 přihrávek.
Podle Hollanda by měl devětadvacetiletý rodák z Calgary patřit mezi čtyři nejlepší beky Rudých křídel. S největší pravděpodobností vytvoří obrannou dvojici s Danny DeKeyser.
„Z nějakého důvodu jsme měli hodně levorukých hokejistů a potřebovali jsme získat někoho, kdo drží hokejku na pravou stranu. Je těžké najít ofenzivního a tvořivého obránce. A jednoho takového hráče se nám podařilo získat. Mike může podporovat ofenzívu a dirigovat přesilovky.“
„Detroit mě oslovil jako první. Zaujalo mě, co mi Ken Holland řekl a žádnou jinou nabídkou jsme se už nezabývali. Rozhodl jsem, že pokud by mi Red Wings předložili kontrakt, tak bych ho přijal,“ sdělil Green.
Pětatřicetiletý Brad Richars odehrál v minulé sezóně za Chicago 76 utkání a do statistik si v nich připsal 12 branek a 25 přihrávek. Ve 23 zápasech play off pomohl Chicagu k zisku Stanley Cupu 14 body (3+11). V roce 2004 vyhrál slavnou trofej v dresu Tampy Bay. Tehdy si ve 23 zápasech připsal 26 bodů a obdržel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů.
Holland počítá s tím, že trenéři Rudých křídel vyzkouší Richardse na postu centra druhého útoku. V případě dlouhodobé zdravotní absence Pavla Dacjuka, který nedávno podstoupil operaci kotníku na levé noze, může rodák z Murray Harbour nastupovat v elitní formaci.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Přicházím do další klasické organizace s velkou historii. Po angažmá v takovém klubu touží všichni hráči,“ řekl Richards, jenž odehrál v základní části NHL za Tampu Bay, Dallas, NY Rangers a Chicago 1058 utkání (288 branek, 904 bodů). Ve 141 zápasech play off vstřelil 36 branek a na 68 přihrál.
Foto/Photo by: KBE

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -