- Reklama -

Rangers vezou z tripu po Kanadě jediný bod, Calgary září v prodloužení

- Reklama -

Vynikající výsledky z října a první poloviny listopadu střídají porážky. Rangers poslední dobou nezvykle klopýtají. Z třízápasového tripu po Kanadě si vezou jediný bod, od 25. listopadu vyhráli Jezdci jen dva z deseti zápasů. V sobotu prohráli v Calgary 4:5 v prodloužení, což byl jejich nejlepší výsledek z výletu po Kanadě. Newyorský tým hledá odpovědi na otázky, proč se mu nedaří.
V pátek dostal nařezáno v Edmontonu, kde inkasoval sedm gólů. V sobotu prohrával ve Scotiabank Centeru už 4:1. Pochvalu mohou hosté sklidit jen za strhující závěr, kdy mezi 6. a 19. minutou třetí třetiny dokázali třemi góly srovnat na 4:4. V prodloužení však přenechali druhý bod domácím.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jezdci tak částečně okopírovali páteční duel s Edmontonem. Tehdy prohrávali 3:5, dokázali srovnat a nakonec utkání ztratili. V Calgary likvidovali dokonce třígólový deficit, tady to stačilo aspoň na bod.
Na otázku, proč podruhé za sebou našli potřebnou dávku nasazení a odhodlání až za vysokého vedení soupeře ve třetí třetině, odpověděl kapitán Ryan McDonagh: „Musíme najít mentální sílu od samého začátku a přenést si ji do celého zápasu. Chlapi kolem brány musí být hladoví a musí pokračovat ve snaze střílet góly.“
Prostor ke zlepšení vidí ve stejné oblasti také Marc Staal. „V úvodech zápasů jsme moc laxní, teprve když prohráváme, začínáme hrát, jak potřebujeme. Teprve potom generujeme akce, které nás vrací do utkání. Takhle musíme hrát od začátku, musíme zlepšit hlavně defenzivu.“
Hrdinou sobotního utkání byl podsaditý forvard domácích Johnny Gaudreau. Dvaadvacetiletý útočník potvrzuje, že loňská sezóna nebyla náhodná. Proti Rangers vstřelil dva góly, na další přihrál a byl vyhlášený první hvězdou večera. Celkově má Gaudreau na kontě už 31 bodů (12+19) a s přehledem vede týmovou produktivitu. Druhý Sean Monahan má 23 bodů (10+13).
Druhou hvězdou vyhlásili novináři T.J. Brodieho, jenž rozhodl prodloužení. Převzal přihrávku, najel do útočného pásma a přečíslení dva na jednoho vyřešil přesnou střelou. „Skvělá akce T.J. Brodieho,“ pochválil svého hráče trenér Bob Hartley. „Chlapci dobře bruslili, výborně čtou hru a jeden druhého navzájem podporují.“
Calgary tak potvrdilo skvělou bilanci z nastaveného času. Hra tři na tři Plamenům svědčí, protože v této situaci uspěli posedmé z osmi případů. U šesti ze sedmi branek v prodloužení byl Johnny Gaudreau, který je s bilancí 3+3 z této fáze hry nejlepším hráčem NHL.
Video: sestřihy z utkání – 12. prosinec
České góly: sobota 12. prosince
Slovenské góly: sobota 12. prosince
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -