- Reklama -

Plekanec a Pacioretty opět spolu, Canadiens vyrovnali střelecký rekord klubu

- Reklama -

Čtyři poslední zápasy hokejisté Montrealu prohráli a měli toho akorát tak dost. V sobotu doma proti Ottawě spustili takovou kanonádu, že brankář hostí Craig Anderson nevěděl, kde mu hlava stojí. Jen v první třetině musel čelit 27 střelám! To je porce, kterou jiné týmy nezvládnou vystřelit ani za celý zápas a Canadiens vyrovnali klubový rekord v počtu střel za jedinou třetinu. Nakonec vyhráli 3:1.
Na začátku zápasu předvedl skvělý zákrok domácí gólman Dustin Tokarski proti šanci Hoffmana, ale pak už se do toho pustili Canadiens. Obránce Beaulieu objel branku a jeho pokus vyrazil Anderson k volnému Flynnovi, kterému stačilo trefit prázdnou bránu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Těsně před první sirénou pak při rozehrávce chyboval Turris, k puku se dostal Tomáš Plekanec, jenž jej předložil Paciorettymu a ten švihem zvýšil na 2:0. Byla to už Plekancova 20. asistence v sezóně.
Nebýt Andersona, který v první třetině pochytal dalších 25 střel, mohlo být s hosty mnohem hůře. „Byl jsem v šoku. Vůbec jsem nechápal, co se to s námi v první třetině stalo,“ říkal po zápase kouč Senators Dave Cameron.
V 26. minutě jeho tým inkasoval potřetí po hezké kombinaci, na jejímž konci byl Jeff Petry. Za další minutu se Canadiens radovali počtvrté, ovšem předčasně. Rozhodčí po přezkoumání videa zjistili, že Pacioretty pomohl puku do branky rukou.
Anderson už toho měl ovšem plné zuby a nechal se v brance vystřídat náhradníkem Chrisem Driedgerem. „Vzhledem k situaci a tomu, jakým způsobem jsme dál hráli, si myslím, že změnit brankáře bylo správné rozhodnutí,“ komentoval to později Craig Anderson.
Po pěti minutách snížil z dorážky Jean-Gabriel Pageau. „Chiasson dobře vystřelil a já pak byl jen na správném místě. Ale prohráli jsme, takže ten gól neměl moc význam,“ tvrdil střelec, jenž se proti Montrealu trefil už potřetí ve třech zápasech.
Zvýšit náskok domácích mohl Tomáš Plekanec. Ve druhé třetině to zkoušel dělovkou z kruhu v přesilové hře, na začátku třetí části pak neuspěl ani z dorážky zblízka. Hoffman zase na druhé straně trefil jen tyčku, takže skóre se už nezměnilo.
„Hráli jsme dnes přesně tak, jak jsme si předsevzali. Hodně jsme stříleli a dostali se brzy do dvoubrankového vedení, což bylo důležité pro zbytek zápasu,“ řekl po zápase Plekanec, kterého trenéři dali dohromady s Paciorettym.
A jejich spolupráce evidentně fungovala. „S tím dát je znovu dohromady, přišli sami hráči, tak jsme je vyslyšeli,“ prozradil kouč Montrealu Michel Therrien. „Měli několik dobrých šancí, ale nedařilo se jim skórovat. Ale právě spojením našich nejlepších hráčů chceme vyhrávat zápasy,“ dodal.
„Ukázali jsme, že jsme se poučili z předchozích porážek. Ještě to není dokonalé, což se ukázalo ve druhé třetině, ale jdeme na to správnou cestou,“ myslí si Max Pacioretty.
První třetina však byla z pohledu Canadiens excelentní a vyrovnali klubový rekord v počtu střel za jednu třetinu. Naposledy se to stalo však už hodně dávno. Sedmadvacet střel v jedné třetině už Montreal zaznamenal v lednu 1973 proti Philadelphii a v únoru 1977 proti Los Angeles.
„Během roku jsme měli už několik dobrých začátků, ale dnes to byla asi naše nejlepší třetina,“ uznal Tomáš Plekanec. Rekord NHL v počtu střel za jednu třetinu je 33. Tolik střel vyslal Boston proti Chicagu 4. března 1941.
Video: sestřihy z utkání – 12. prosinec
České góly: sobota 12. prosince
Slovenské góly: sobota 12. prosince
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -