- Reklama -

Rozsíval má poraněný kotník, v play off už nenastoupí

- Reklama -

I kdyby si Blackhawks zopakovali finálovou účast z před dvou let (případně znovu získali pohár), jeden ze stěžejních mužů tehdejší sestavy u toho nebude. Alespoň ne v aktivní roli. Obránce Michal Rozsíval si ve čtvrtečním utkání s Minnesotou při hrozivě vypadajícím pádu zlomil kotník a sezóna pro něho skončila.
„Bude potřebovat operaci. Neočekáváme, že by se naplno vrátil k hokejovým aktivitám dříve než v příští sezóně,“ uvedl klub v lékařské zprávě.
Rodák z Vlašimi se ve 33. minutě pokusil zabránit Thomasi Vanekovi v brejku, při snaze o změnu směru klopýtl a noha se mu zkroutila do nepřirozené pozice. Brankář Corey Crawford rakouského útočníka vychytal, ale Rozsíval zůstal klečet na ledě a na střídačku se nebyl schopný dostat bez pomoci spoluhráčů.
„Nesnáším, když vidím spoluhráče v takovýchhle bolestech,“ komentoval situaci útočník Patrick Sharp.
Rozsívalova hra v úvodním kole s Nashvillem byla předmětem kritiky ze strany fanoušků, ale proti Divochům předváděl mnohem lepší výkony. Nastupoval většinou po boku Duncana Keitha, na ledě trávil v průměru přes osmnáct minut za zápas.
Jestřábi v sérii s Wild většinou protáčeli pět zadáků (kromě Rozsívala s Keithem ještě Brenta Seabrooka, Niklase Hjalmarssona a Johnnyho Oduyi), veterán Kimmo Timonen dostával mnohem méně prostoru. Teď bude muset trenér Joel Quenneville pozměnit strategii. Na soupisku bude zřejmě zařazen David Rundblad, hru v defenzívě obstarají především elitní dva páry.
„Nebojím se větší zátěže. Tohle je play off, nejlepší období roku, všichni chceme chodit na led,“ říká Seabrook. „Trenéři odvádějí dobrou práci v tom, jaké nám dopřávají úlevy a lehčí rozbruslení ve dnech, kdy nehrajeme.“
„Co se stalo, stalo se. Nastupoval jsem během sezóny a v posledních letech s různými parťáky. Jsme v dobré fyzické formě, jen musíme hrát chytřeji,“ přikyvuje Duncan Keith.
Chicago porazilo Minnesotu v nejkratším možném čase a před začátkem západního finále si může dopřát odpočinek. Ve druhé sérii mezi Anaheimem a Calgary vedou Ducks 3-1, příští zápas je na programu v neděli.
Foto/Photo by: Sarah A.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -