- Reklama -

Rozsíval se potěšil s pohárem. Příští sezónu by rád hrál znovu za Chicago

- Reklama -

fb-chicago
Zranění a zpožděné letadlo mu nedovolily potěšit se s pohárem těsně po vítězném utkání. Michal Rozsíval nestihl oslavy na ledě a tak si potěžkal Stanley Cup v United Centeru až dodatečně ve středu.
Český obránce se nechal v červeném dresu Blackhawks vyfotografovat se slavným pohárem na ledě prázdné haly, aby měl aspoň nějakou památku. Levé noze přitom ulevoval na speciálním skútru, který mu zraněný kotník šetří a současně umožňuje plynulý pohyb.
„Byl jsem s nimi a celé si to užil,“ řekl Rozsíval k bezprostředním oslavám televizi ESPN. „Je to skvělý pocit, být se všemi chlapy, i když jsem nehrál. Oslavy byly parádní, užil jsem si to moc.“


Český zadák si způsobil ošklivou zlomeninu kotníku ve čtvrtém utkání druhého kola play off proti Minnesotě Wild před více než měsícem. Zbytek sezóny už bohužel do hry nezasáhl, spoluhráči naštěstí dokončili úspěšné tažení i bez něj. Razítko na pohár dalo vítězství 2:0 v šestém utkání doma proti Tampě Bay Lightning.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rozsíval stihnul deset zápasů vyřazovacích bojů, ve kterých si připsal jednu asistenci. Na ledě trávil v průměru 17 a půl minuty. Verdikt lékařů po operaci zněl, že se k hokeji smí vrátit nejdřív za 12-16 týdnů. Jelikož má za sebou teprve asi pět týdnů, nějakou dobu ještě kotník zatěžovat nesmí.
„Všechny indikace ukazují, že bych se měl stoprocentně uzdravit,“ řekl rodák z Vlašimi. „Věřím tomu a zatím se snažím aspoň rehabilitovat.“
Šestatřicetiletý Čech se stane po sezóně nechráněným volným hráčem. Podle vlastních slov by se rád vrátil k Blackhawks, kde působí od sezóny 2012-13 a kde dvakrát vyhrál stříbrný pohár. Bude to ale těžké, protože v Chicagu začnou platit nové vysoké smlouvy Patricku Kaneovi a Jonathanu Toewsovi, takže klub nebude mít moc místa pod platovým stropem.

- Reklama -

Pokud to nevyjde, snad to vyjde jinde. „Doufám, že budu příští rok zpátky a někde si zahraji,“ věří zraněný obránce.
„Snad to bude tady. Nevím, jestli se to povede, ale doufám. Vyhrál jsem tu dva poháry. Čekal jsem tak dlouho na ten první a teď mám během tří let dva. Určitě bych tu rád zůstal, když to půjde. Uvidíme, co se stane,“ uzavřel svůj výhled na léto Rozsíval.
Foto: Icon Sportswire
Zranění Michala Rozsívala

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -