- Reklama -

Ruská nominace na ZOH budí respekt. Dopingový skandál ale zamíchal kartami

- Reklama -

Trenér ruských hokejistů Oleg Znarok ve čtvrtek oznámil konečnou nominaci na hokejový turnaj pod pěti kruhy. Nechybí v ní hvězdní útočníci Ilja Kovalčuk, Pavel Dacjuk či Sergej Mozjakin.
Výběr je seskládán pouze ze sportovců tří klubů – Petrohradu, CSKA Moskva a Magnitogorsku. Všechny působí v Kontinentální hokejové lize. Nejvíce hráčů si přitom Znarok „vypůjčil“ z Petrohradu, který vede jako hlavní kouč. Za SKA hraje 15 nominantů včetně největší hvězdy kádru Ilji Kovalčuka, který se na velké mezinárodní akci objeví poprvé od MS v České republice před třemi lety.
Pro Kovalčuka a Dacjuka se bude jednat již o pátou olympijskou účast.
Tým bude v Pchjongčchangu kvůli dopingovému skandálu vystupovat pod vlajkou Olympijských sportovců Ruska.



Den před zveřejněním soupisky dostala navíc ruská federace zprávu od Mezinárodního olympijského výboru, že se v Koreji nemohou objevit hráči, kteří jsou v podezření z používání nedovolených látek. Konkrétně tak Znarok nemohl nominovat pětici Anton Belov, Valerij Ničuškin, Sergej Plotnikov, Michail Naumenkov a Alexej Bereglazov. Výbor je označil v souvislosti s dopingovou kauzou jako nežádoucí.
Rusové vstoupí do turnaje 14. února proti Slovensku, v dalších zápasech je čeká Finsko a Německo.
Nominace Ruska na hokejový turnaj v Pchjongčchangu (14.-25. února):
Brankáři: Vasilij Košečkin (Magnitogorsk), Ilja Sorokin (CSKA Moskva), Igor Šesťorkin (Petrohrad).
Obránci: Vladislav Gavrikov, Vjačeslav Vojnov, Arťom Zub, Andrej Zubarev (všichni Petrohrad), Dinar Chafizullin, Bogdan Kiselevič, Alexej Marčenko, Nikita Nestěrov (všichni CSKA Moskva).
Útočníci: Alexandr Barabanov, Nikita Gusev, Pavel Dacjuk, Ilja Kablukov, Sergej Kalinin, Ilja Kovalčuk, Nikolaj Prochorkin, Vadim Šipačov, Sergej Širokov (všichni Petrohrad), Sergej Andronov. Michail Grigorenko, Kirill Kaprizov, Ivan Tělegin (všichni CSKA Moskva), Sergej Mozjakin (Magnitogorsk).
Titulní foto: Gerry Angus/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -