- Reklama -

Ruský bek se opřel do formátu MS. Nechce hrát proti outsiderům

- Reklama -

Rus Nikita Zadorov není spokojen se současným formátem mistrovství světa. Zadákovi Colorada Avalanche se nelíbí, že sborná musí hrát i s týmy jako Rakousko nebo Itálie.
„Je to horor,“ vyjádřil se Zadorov pro portál championat.com.


„Nedává žádný smysl, abychom se střetávali s týmy nižší třídy. Všichni ví, jaký hokej tyto země hrají,“ nebral si 24letý rodák z Moskvy servítky. „Musíte proti nim změnit svou hru a přizpůsobit taktiku. To není nic těžkého a možná by místo toho stačilo odehrát před šampionátem několik přípravných duelů navíc.“

Podle současného hracího systému odehraje každý účastník v základní fázi MS sedm zápasů. Do čtvrtfinále pak postoupí z každé ze dvou osmičlenných skupin nejlepší čtyři celky.

„Ne každého baví sledovat utkání jako Rusko – Rakousko nebo Rusko – Itálie,“ myslí si ruský reprezentant, který posílil národní tým v průběhu turnaje po vypadnutí Avs ve druhém kole play-off.
Rusko v Bratislavě rozdrtilo Rakušany 5:0, Italy 10:0 a po vyhrách nad Českem (3:0) a Norskem (5:2) doposud vytěžilo plný počet 12 bodů.

- Reklama -

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -