- Reklama -

S Patrickem se počítá do sestavy Flyers už letos. Nikdo na něj ale spěchat nebude

- Reklama -

Před dvěma lety byl Nolan Patrick velkou hvězdou juniorské Western Hockey League. Už v sezóně 2014-15, kterou končil jako šestnáctiletý, dokázal nastřílet za Brandon Wheat Kings 30 gólů. O rok později už jich bylo 41 a se 102 body byl pátým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Poprvé se o něm začala hlasitě mluvit jako o možné jedničce draftu NHL pro rok 2017.
Ještě sezónu musel strávit mezi juniory a ta se mu bohužel nepovedla. Zranění a operace kýly ho připravily o většinu sezóny. Odehrál jen 33 utkání, nemohl nastoupit ani za Kanadu na juniorském šampionátu. Krátce před draftem musel na další operaci. Činovníci NHL na něj ale nezapomněli.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Líbil se hlavně Philadelphii, která měla jen 2,2 procentní šanci, že dostane v loterii první volbu. Nakonec ji vyhrálo New Jersey, Flyers získali druhou. Když Ďáblové sáhli po Nico Hischierovi, měli ve Philadelphii radost. V Patrickovi získali urostlého, 188 centimetrů vysokého centra, který je schopný výrazně přispívat ofenzivě. Aspoň podle toho, co předváděl mezi juniory. Loni si 46 body ve 33 utkáních stále držel pěkný průměr skoro 1,5 bodu na zápas.
To se přitom Patrick podle vlastních slov necítil ani v jednom utkání úplně zdravotně v pořádku. „Hrál jsem, ale nebyl jsem stoprocentní. Neodehrál jsem letos jediný zápas, abych se v něm cítil sám sebou. Bruslení mě celou dobu trápilo. Mám před sebou nicméně celé léto, abych se dostal tam, kam potřebuji. Musím zapracovat hlavně na kondici, udělám pro to maximum.“
V září mu bude 19 let. Počítá se s tím, že by se měl hned první rok kvalifikovat do týmu Flyers. Přitom čím vším se musel minulý rok vypořádat, by bylo velmi nerozumné zatěžovat ho nadměrnými očekáváními. I když má obrovský talent, je nutné mu dát čas, aby si na NHL postupně přivyknul.
Embed from Getty Images
Ze všeho nejdůležitější bude, aby nastoupil do kempu zcela zdravý. Pak na něj určitě nikdo nebude zbytečně tlačit. „Nechci na nikoho ukazovat prstem, snažit se o diagnózy nebo něco takového,“ řekl nedávno generální manažer Philadelphie Ron Hextall.
„Co o Nolanovi víme, je, že byl loni zraněný a je po operaci. Mně to přineslo jasno do toho, co ho minulý rok trápilo. Něco tam bylo. Nechci říkat, že je to přímo pozitivní, ale když se podíváte na všechno, co s ním loni bylo, nyní aspoň víme, o co šlo.“
Na konci června Patrick všechny ve Philadelphii uklidnil, že se cítí ohromně a není žádných pochyb, že bude na tréninkový kemp v pořádku, přestože v kempu nováčků zatím chyběl.
„Nikdy se nechcete zranit, zvlášť v roce draftu, byl to pro mě těžký rok,“ řekl rodák z kanadského Winnipegu. „Jako hráče mě to ale posílilo, překážky v tomhle věku by vás neměly dlouhodobě poznamenat. Na příští sezónu budu v pořádku,“ věří Patrick.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -