- Reklama -

Sabres se vytáhli! V trejdu s Carolinou získali megahvězdu

- Reklama -

Fanda NHL
Sabres a Hurricanes pořádně zvířili stojaté vody přestupů v NHL!
Buffalo získalo z Caroliny útočníka Jeffa Skinnera výměnou za forvarda Cliffa Pua a tři volby v draftech (2. kolo 2019, třetí kolo 2020 a šesté kolo 2020).


Skinner vstupuje do posledního roku svého kontraktu, který bude zatěžovat platový rozpočet částkou 5,725 mil. dolarů.
Šestadvacetiletý Kanaďan strávil dosavadní osmiletou kariéru výhradně v Carolině, která si jej na draftu 2010 vybrala z celkového 7. místa. Vítěz ceny pro nejlepšího nováčka NHL z roku 2011 v lize doposud odehrál 579 zápasů s bilancí 204 gólů a 175 asistencí. V uplynulé sezóně zaznamenal v 82 utkáních 49 bodů (24+25).


Z TÁBORA SABRES: Největší hvězda letošního draftu je v chomoutu
„Především chci Jeffovi poděkovat za jeho vliv na franšízu a naše město, a to na ledě i mimo něj,“ uvedl generální manažer Canes Don Waddell v tiskovém prohlášení. „Fakt, že se příští léto stane nechráněným volným hráčem, byl pro nás impulsem posunout se dál a poskytnout Jeffovi příležitost na nový začátek v Buffalu. V minulých měsících jsme hovořili se všemi týmy a Sabres byli těmi, kteří nám za něj poskytli adekvátní náhradu.“
Skinner má ambice stát se nejnebezpečnějším křídelníkem Šavlí a nebylo by překvapivé, kdyby svými výkony dostihl i klubovou ikonu Jacka Eichela.


Z pohledu Hurricanes se jedná o očekávatelný tah, o němž se spekulovalo již od poloviny června. Podle insidera Pierra LeBruna bylo cílem získat volbu v prvním kole draftu. Leč jak vidno, Wadell nebyl schopen této protihodnoty dosáhnout.
Předmětem trejdu je i dvacetiletý Pu, jehož Sabres získali ve třetím kole draftu 2016. Kanaďan s asijskými kořeny naposledy působil v OHL.

- Reklama -

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Anketa NHLnews:


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -