- Reklama -

Schwartz režíroval hattrickem obrat St. Louis, Michálek dvakrát bodoval

- Reklama -

Dva zápasy ve dvou dnech nejsou pro St. Louis problém. Po čtvrteční výhře 4:1 nad Calgary nastoupili Bluesmani v Dallasu, a přestože to s nimi ještě krátce před druhou přestávkou vypadalo bledě, nakonec se radovali z divokého vítězství 7:5. Třemi góly přispěl k výhře Jaden Schwartz (na snímku), jenž zkompletoval hattrick trefou do prázdné brány 22 vteřin před koncem.
„Byl to skutečně bláznivý zápas,“ smála se první hvězda večera. „Makali jsme, věřili sami v sebe. Tohle jsou vždycky pěkná vítězství, na kterých je fajn se podílet. Byla to prověrka naší víry a charakteru.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


St. Louis tak má už 103 bodů a dotáhlo se na Nashville, který dosud vedl Centrální divizi. Oběma týmům zbývá do skončení základní části sehrát čtyři zápasy. Bluesmani se každopádně mohou radovat ze čtvrtého postupu do play off za sebou, který si zajistili už v předešlých dnech.
„Myslí, že nepanikaříme,“ pochválil své hráče trenér Ken Hitchcock. „Byli jsme šílení, byli jsme hladoví, ale nepanikaříme. Prostě hrajeme dál, a to je dobrá věc.“
Oba soupeři měli v zápase dvougólové vedení, o které přišli. St. Louis vedlo po dvou rychlých gólech v úvodní minutě druhé třetiny 3:1, v rozmezí 17 sekund skórovali Patrik Berglund (2+0) a Schwartz, řádění dvojice Tyler Seguin (1+2) – Jamie Benn (2+1) však přineslo do 35. minuty obrat. Antoine Roussel pak dokonce zvýšil už na 4:2 pro domácí. Ani to ale nestačilo.


Vstupte do světa statistik NHL

- Reklama -

Jaden Schwartz v závěru druhé třetiny svým druhým gólem v utkání snížil, ve třetí třetině pak se spoluhráči dotáhl obrat. Na 5:5 vyrovnával Zbyněk Michálek, který si v zápase připsal gól a asistenci. Vítězný gól dal v polovině závěrečné třetiny krátce po skončení přesilovky Alex Pietrangelo. Výsledek zpečetil při hře domácích bez brankáře Schwartz.
„Bylo to něco,“ kroutil hlavou nad divokým průběhem Hitchcock. „Nikdo neměl nic pod kontrolou. Nevím, jak se přitom cítí jiní trenéři, ale nekontrolovali jsme ani jedna strana nic. My jsme byli v obležení, oni byli v obležení. Byl jsem ohromený, že jsme to ve třetí třetině zvládli.“

Nabušená Centrální divize tak přináší fanouškův na závěr základní části asi nejdramatičtější zápletku. Nasvhille a St. Louis mají 103 bodů, třetí Chicago jen o bod méně. V žádné jiné divizi nenajdete tři stobodové týmy.
„Je to vzrušující,“ řekl Zbyněk Michálek. „Dobré pro ligu. Ve hře je hodně týmů, jsou tu individuální souboje i divizní souboje o postup do play off. Bude to zábava až do samého konce,“ dodal.
Foto: Icon Sportswire

Druhý hattrick Jadena Schwartze v NHL

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -