- Reklama -

Sekáč bodoval potřetí v řadě, mezi střelci také Frolík a Milan Michálek

- Reklama -

V sobotu gól a asistence, v úterý nahrávka, včera branka. Akcie Jiřího Sekáče stoupají, stejně jako letí k výšinám celý Montreal. Kanadský tým ve čtvrtek zdolal letitého rivala z Bostonu 5:1, zvítězil počtvrté v řadě a s 25 body vede Východní konferenci. Český nováček byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Sekáč byl posledním, kdo měnil skóre, v 55. minutě při přesilovce zamířil z levého kruhu k protilehlé tyči Svedbergovy branky (Video: gól Jiřího Sekáče).
Dvěma góly na přelomu druhého a třetího dějství poskytl Canadiens potřebný náskok Max Pacioretty. Dale Weise, jenž mu asistoval u první, dosáhl na „hattrick Gordieho Howea“, hned v úvodu totiž změřil v pěstním souboji síly s Gregorym Campbellem. Careymu Priceovi napočítali 21 zákroků. Obránce Sergej Gončar při premiéře v dresu Habs (kam byl vyměněn z Dallasu) strávil na ledě dvacet minut.
Michael Frolík střelou do prázdné klece pečetil výsledek duelu Caroliny s Winnipegem na 1:3 (Video: gól Michaela Frolíka). O zbylé dvě branky hostů se postaral Blake Wheeler. Michael Hutchinson, který tentokrát nahradil mezi tyčemi Ondřeje Pavelce, musel zasahovat 22krát.
Jets bodovali podeváté z posledních deseti zápasů, z toho sedmkrát stoprocentně, a v tabulce Centrální divize už se posunuli na třetí místo. Hurricanes vyzkoušeli experiment s kapitánem Ericem Staalem na pravém křídle Raskovy formace, ani on ani jeho centr se nedostali ke střele na bránu.
Gól Milana Michálka v zápase mezi Edmontonem a Ottawou se nakonec ukázal být z českých příspěvků nejdůležitější, ačkoliv zpočátku tomu nic nenasvědčovalo. Když jindřichohradecký rodák v 16. minutě překonal Bena Scrivense (Video: gól Milana Michálka), hosté už vedli 3:0, jenže v dalším průběhu o komfortní náskok přišli. Znovu si ho vzali v prodloužení. V čase 62:39 rozhodl Mike Hoffman svým druhým gólem, střelou zápěstím z prostoru mezi kruhy.
Oilers si pořád ještě mohou libovat, že z krizové situace dokázali vytěžit aspoň bod, v úterý s Nashvillem se jim to za obdobného vývoje nepodařilo. Jordan Eberle v 50. minutě zaokrouhlil svůj gólový účet v NHL na stovku.
Třemi brankami v rozmezí 17 sekund se hokejistům Sabres a Wild téměř podařilo vyrovnat ligový rekord, který v únoru 1983 vytvořili hráči Montrealu a NY Rangers. Nejprve skóroval Ryan Carter z Minnesoty v čase 6:07, za sedm sekund ho napodobil spoluhráč Nino Niederreiter a v čase 6:24 se na druhé straně trefil Zemgus Girgensons. Tabulky se nakonec nepřepisovaly, včerejší “ sprinteři“ byli o dvě sekundy pomalejší než rekordmané.
Niederreiter u jednoho gólu nezůstal, v závěru třetiny ještě využil přesilovku a dvě a půl minuty před sirénou zkompletoval střelou do prázdné klece hattrick, svůj první v NHL (Video: hattrick Nina Niederreitera). Tři velké příležitosti nejlepší střelec Divochů ještě promarnil, takže jeho účet mohl být mnohem bohatší. Smutnit nebyl důvod, domácí zvítězili 6:3.
O jeden gól méně vsítili hokejisté Calgary ve střetnutí s Arizonou, druhá polovina výsledkové tabule vypadala stejně jako v předchozím případě. Dvakrát rozsvítil červenou zářivku Paul Byron, kapitán Plamenů Mark Giordano prodloužil svoji bodovou sérii na osm zápasů. U jeho rozdílové branky za závěru druhé části hry asistoval Jiří Hudler.
Zbyněk Michálek zase na druhé straně nahrál na gól svému kapitánovi Shaneu Doanovi. Coyotes, kteří minulý týden třikrát zvítězili, teď naopak navlékli třetí korálek na šňůru neúspěchů a zůstávají nejhorším týmem Západní konference.
Do množiny bodujících Čechů zbývá doplnit Andreje Šustra, jehož střelu v 50. minutě duelu mezi Tampou Bay a San Jose tečoval Steven Stamkos. Bohužel pro Lightning to byl jediný případ, kdy překonali Anttiho Niemiho. Finský gólman je 32krát vychytal a výrazným způsobem tím přispěl k výhře 2:1.
Štít jeho krajana Kariho Lehtonena z Dallasu zůstal zcela bez poskvrnky, k velké nelibosti obhájců titulu z Los Angeles. 27 pokusů Kings přišlo vniveč, Stars poprvé v sezóně uchránili nulu. Podruhé za sebou zaznamenal vítězný gól Hvězd, v jejichž sestavě z výkonnostních důvodů chyběl Aleš Hemský, kanadský útočník Ryan Garbutt.
Byla to znovu elitní formace, kterou Bluesmani podle prvních písmen příjmení jejích členů překřtili na STL řadu (Schwartz, Tarasenko, Lehterä), kdo táhl mužstvo s notou na hrudi v zápase s Nashvillem. Dohromady nasbírala pět bodů. Šest minut před sirénou se ale hokejisté v modrých dresech sjížděli s roztaženými rukami k někomu jinému. Paul Stastny lehkou tečí Shattenkirkovy střely zařídil těsnou výhru 4:3.
Blues vedli ve třinácté minutě o dvě branky, těsně před druhou sirénou o gól. Postaral se o to také svojí premiérovou trefou v nové sezóně T.J. Oshie, vracející se po otřesu mozku. Predátoři se ale mohli už tradičně opřít o výkon dua mladých Evropanů Filip Forsberg, Roman Josi (oba 1+2).
Nejdéle se ve čtvrtek svítilo v newyorské hokejové hale, kde se představili hokejisté Colorada. Vyrovnaný zápas musely za stavu 3:3 rozhodnout až samostatné nájezdy, konkrétně pak ve třetí sérii hostující Alex Tanguay. Ten překonal Henrika Lundqvista už v základní hrací době. V sestavě Jezdců se podle očekávání objevil uzdravený obránce Dan Boyle.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -