- Reklama -

Sharks před pátým zápasem neztrácejí klid a stále věří v Hertlův návrat

- Reklama -

Až na minulé utkání, které skončilo dvoubrankovým rozdílem, nabízí finále mezi Pittsburghem a San Jose samé těsné výsledky. I to dává Žralokům víru, že přestože čelí třem hrozbám konce sezóny v řadě, jejich snažení není bezpředmětné.
„Pořád jsme v sérii. Pokud najdeme cestu, jak vyhrát tenhle zápas, získáme další život. Tahle parta si dokázala hokej vždycky užít bez ohledu na situaci,“ říká kapitán Joe Pavelski.
Pohled do minulosti ale svěřencům Petera DeBoera příliš velké naděje nedává. Ze 32 týmů, které ve finále čelily stavu 1-3 na utkání, zvedl pohár nad hlavu pouze jeden. V roce 1942 se Torontu proti Detroitu podařilo dokonce vymazat třízápasové manko.
„A proč bychom my nemohli být ti druzí?“ táže se kouč Žraloků. „Dosavadní výsledky byly těsnější, než se zdá. Musíme ale hledat příležitosti. Pokud soupeř klopýtne, musíme na něj vlítnout.“
Při středečním odpoledním tréninku hokejisté San Jose rozhodně nevypadali, že by propadali panice. Mezi tvrdou dřinou si našli čas i na vtípky, o dobrou náladu se staral především Brent Burns.
„Jsou ve stejné pohodě jako vždycky,“ těšilo DeBoera. „Jsem rád, když je vidím v takovéhle náladě. Vzhledem k okolnostem nikdy nevíte. Měl bych obavy, jestli nebudou trochu zakřiknutí.“
Podle obránce Marc-Edouard Vlasice nic podobného nehrozilo. „Není důvod dívat se na věc negativně. Nebyli jsme negativně naladění, ani když nám hrozilo vyřazení ve druhém kole s Nashvillem.“
Opatrný optimismus zaznívá i ze slov jeho spoluhráčů. „Prostě musíme být o kousek lepší než jsme byli dosud. Všechny zápasy byly dost vyrovnané, takže jsme pořád ve hře. Hlavně musíme proměňovat šance a dávat branky,“ uvědomuje si Pavelski.
Pittsburghského gólmana Matta Murrayho zatím Žraloci překonali sedmkrát, autorem jedné z tref byl Tomáš Hertl. Ten ovšem od třetího utkání nenastupuje kvůli zranění v dolní části těla. Zprávy ze San Jose o jeho zdravotním stavu jsou stále neurčité. Trenér Peter DeBoer si včera neodpustil menší vtípek na adresu redaktora Nova Sport Romana Jedličky, jenž prý z dobře informovaného zdroje ví, že pražský rodák už letos dohrál.
„Tomášův status je day-to-day, což v češtině znamená, že má po sezóně. Alespoň tak jsem to slyšel, ale nejsem překladatel,“ pousmál se DeBoer.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -