- Reklama -

Sportovní revoluce v Torontu? Baseball táhne více než hokej

- Reklama -

Jediný kanadský tým v MLB míří po 22 letech do play-off a země na sever od Niagarských vodopádů upadá do nečekané baseballové euforie. Toronto Blue Jays cítí podporu napříč celým státem a jejich TV sledovanost dosahuje hodnot legendárního pořadu Hockey Night In Canada.
Úterní bitvu (22.září) mezi Jays a newyorskými Yankees sledovalo na kabelové stanici Sportsnet 2.04 miliónů kanadských diváků. To je více, než kolik dokázala přilákat většina klání Maple Leafs v minulé sezóně.

A živo není pouze před televizními obrazovkami. „Obvykle navštívím pouze dvě utkání za sezónu, letos jsem ale viděl naživo už pět zápasů,“ neskrýval nadšení z herní fazóny staronových kanadských miláčků torontský obyvatel Emily Burns. Britským novinářům z The Guardian přiznal, že jej k častější podpoře vede mj. také lepší atmosféra přímo na stadionu.
Zatímco v minulých ročnících sloužily zápasy Blue Jays pouze jako předkrm pro blížící se sezónu NHL, letos je situace naprosto odlišná. „Sorry, Maple Leafs. Normálně bych byl posedlý vaším přípravným zápasem, dnes ale vyhrává souboj mezi Blue Jays a Yankees,“ svěřil se na Twitteru fanda Ashley Bernatt. Tento postoj pak není v těchto dnech zdaleka ojedinělý.
„Každý, kdo není na utkání Blue Jays, je na zápase Maple Leafs a sleduje Jays na svém telefonu,“ vystihl na nejpopulárnější sociální síti současnou náladu v Torontu další sportovní příznivec Michael Colquhoun. Baseballová horečka zašla již tak daleko, že na posledním přípravném klání Leafs byl nejednou slyšet pokřik „Let’s go Blue Jays“.
Ještě odvážnější byli fanoušci, kteří si na srpnové utkání mezi Jays a detroitskými Tigers přinesli transparent, v němž vyzývali své baseballové vzory k záchraně Leafs. Ti zakončili předešlou sezónu jako čtvrtý nejhorší mančaft NHL.


Toronto Blue Jays vyhráli Světovou sérii v letech 1992 a 1993. Od té doby však chuť vyřazovacích bojů neokusili. Letos mají našlápnuto více než skvěle a dokonce sahají po divizním titulu. Play-off MLB i s jejich účastí začíná 6. října.
Udrží si Maple Leafs pozici nejpopulárnějšího torontského týmu i po tomto podzimu?


Titulní foto: James G. / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -