- Reklama -

Šustr gól, Palát asistence. Tampa v semifinále srovnala

- Reklama -

Už po 27 sekundách rozjásali domácí halu, do přestávky přidali další gól. A v prostředním dějství ještě dva. Hokejisté Tampy měli čtvrtý zápas semifinále Východní konference s Pittsburghem velice dobře rozehraný, jen poslední třetina jim moc nevyšla. Nakonec však uhájili vedení 4:3 a stav série srovnali na 2-2.
K ofenzivnímu snažení svého týmu přispěli i oba čeští hokejisté. Obránce Andrej Šustr v 15. minutě podpořil útok Blesků a zajel si po pravé straně do kruhu na přihrávku Nikity Kučerova, z níž skóroval. V takřka totožném čase druhé třetiny při přesilovce se od Ondřeje Paláta vrátil kotouč k Jonathanu Drouinovi a Lightning vedli 3:0.
O tři minuty později se od Tylera Johnsona před brankovištěm odrazila za záda Matta Murrayho nahrávka Nikity Kučerova. Účast autora vítězné trefy v zápase přitom byla v ohrožení, protože Johnson schytal při rozbruslení zásah pukem do obličeje a museli ho sešívat.
„Když mi to sdělili, říkal jsem si, že už je to tu zase. Skoro jsem něco takového očekával,“ naráží kouč Jon Cooper na vlnu zranění, která postihuje jeho tým. „Teď po zápase ale kluci říkají, že bychom Tylera měli trefit znovu i při rozbruslení před pátým utkáním.“
To je na programu v neděli večer a hokejisté Tampy do něho určitě nastoupí v dobrém rozpoložení. Soupeřům z Pittsburghu, kteří tentokrát budou mít výhodu vlastního ledu, nezbývá než rychle zapomenout.
„V první polovině zápasu jsme nebyli tak odhodlaní  jako soupeř,“ posteskl si trenér Tučňáků Mike Sullivan. „Lightning mají dobrý tým a my věděli, že dnes to bude těžký zápas.“
Kapitán hostů Sidney Crosby ještě před Johnsonovým gólem věřil v obrat. „Takovýhle začátek jsme si jistě nepřáli, ale pořád jsme měli šanci vrátit se do utkání, než to bylo 4:0,“ pronesl.
Tučňákům se ale málem podařilo dát stejný počet branek v polovičním čase než protivníkovi. Závěrečnou třetinu, kdy jejich klec už poprvé v letošním play off hájil Marc-Andre Fleury, zahájili přesnou střelou Phila Kessela ze střední vzdálenosti. V 52. minutě prokličkoval mezi muži v modrém Jevgenij Malkin a rozsvítil červené světlo za krajanem Vasilevským podruhé. Dvě minuty nato potrestal Killornovo vyloučení Chris Kunitz.
Naštěstí pro domácí se jednalo o poslední korekci výsledku, což je ta nejdůležitější zpráva, která z Amalie Areny vyšla do světa.
„Říkali jsme si na střídačce, že nakonec nezáleží na tom, jak jsme se k vítězství dobrali. Ať se ze stavu 4:0 stane 4:3 nebo prohráváte o tři branky a čtyři dáte, pořád jste vyhráli,“ kvituje kouč Cooper. „Hlavním cílem je vyhrát zápas a až se ráno probudíme, nebudeme myslet na to, že se Penguins vrátili do utkání. Hlavní bude, že stav série je 2-2.“



Tampa Bay – Pittsburgh 4:3 (2:0, 2:0, 0:3) – stav série 2:2

Branky a asistence: 1. Callahan (Hedman, Brown), 15. Šustr (Kučerov, Killorn), 35. Drouin (Palát, Hedman), 38. Johnson (Kučerov, Killorn) – 42. Kessel (Bonino, Dumoulin), 52. Malkin (Cole), 54. Kunitz (Schultz, Sheary).
Střely na branku: Tampa Bay 18-12-7=37, Pittsburgh 12-10-16=38. Přesilovky: 1/4 – 1/4.
Brankáři: Vasilevskij 35/38 – Murray 26/30, Fleury (od 40:00) 7/7.
Hvězdy utkání: Callahan, Hedman, Vasilevskij (všichni TBL).
Česká účast: Ondřej Palát (19:09, -1, 5 střel, 0+1), Andrej Šustr (14:25, +1, 2 střely, 1+0).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -