- Reklama -

Světový pohár se Zárubou a spol. Česká televize vybojovala vysílací práva

- Reklama -

Česká televize zakoupila vysílací práva pro zářijový Světový pohár, ve kterém se střetnou nejlepší hráči NHL rozdělení do národních týmů. Ve středu to oznámil generální ředitel ČT Petr Dvořák.
„Světový pohár v hokeji je dalším projektem, ve kterém ČT ukazuje, že hokeji rozumí, hokej má ráda a hokej vysílá,“ řekl Dvořák pro web ČT Sport.
Hokejový turnaj roku se bude hrát od 17. září do 1. října 2016 v kanadském Torontu. Češi se v základní skupině utkají 17. září s Kanadou, 19. září s výběrem Evropy a 22. září s USA. Kompletní program a formát Světového poháru naleznete ZDE.


NEPŘEHLÉDNĚTE: Jágr na Světovém poháru? Věk je jen číslo, říká Ručinský


„Tak je to venku. Letos to máme naposledy komplet. ČT má práva na Světový pohár v hokeji. V 1. verzi TV-plánu všech 17 + 12 přípravných zápasů,“ uveřejnil podrobnosti na svém twitterovém účtu šéfkomentátor Redakce sportu a tvůrce hokejového programu České televize Robert Záruba.
Spojení „letos naposledy komplet“ naráží na změnu prodeje vysílacích práv významných sportovních událostí (ME ve fotbale, MS v hokeji, OH). Novým trendem je totiž upřednostňování velkých komerčních stanic.
V zámoří je již o vysílatelích Světového poháru 2016 rozhodnuto. Pro území USA získala výhradní mediální práva stanice ESPN. Exkluzivita pro oblast Kanady byla udělena společnosti Rogers Communications, vlastnící sportovní kanály Sportsnet a frankofonní TVA Sports.

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -