- Reklama -

Tahle parta se už nesejde, smutnil Novotný. Jágr mezitím ukončil reprezentační kariéru

- Reklama -

A zase bez medaile. Stejně jako před rokem v Minsku nedokázal český tým vstřelit během finálového víkendu mistrovství světa ani jeden gól. Svěřenci Vladimíra Růžičky podlehli v boji o bronz Spojeným státům americkým 0:3.
„Chtěli jsme to urvat, ale zase jsme prohrávali, jako ve všech zápasech. 0:2 proti takovému týmu je těžké, pak jsme dostali třetí gól. Snažili jsme se kvůli lidem, ale bohužel to nešlo,“ zhodnotil utkání zkušený reprezentant Jiří Novotný.
Loni Češi ztroskotali v duelu o 3. místo na Švédech, letos nenašli recept na ambiciózní Američany. V obou případech prohráli 0:3. Tentokrát srazily český tým góly inkasované na konci první (0:2) a druhé třetiny (0:3).

„Šlo to zvrátit, hokej se hraje na 60 minut, ve druhé třetině tam byl velký tlak. Je škoda, že jsme za stavu 0:1 nebo 0:2 nedali kontaktní gól. Byla tam čtyřminutová přesilovka, tam jsme taky mohli skórovat. Bohužel jsme neskórovali, oni jo,“ popsal situaci útočník Jaroslavle.
Velikým plusem mistrovství byla atmosféra na tribunách. Po bitvě s USA se hokejisté dočkali aplausu ve stoje.
„Je to obrovské zklamání. Byla tu dobrá parta a asi už se takhle nesejdeme. Lidé byli fantastičtí po celý šampionát, za to jim strašně děkujeme. I teď, když jsme prohráli, tak skandovali. Je to strašně těžké,“ dodal Novotný.
Jiřího Novotného zpovídal reportér ČRo František Kuna:

Smutný konec domácího šampionátu podtrhlo i prohlášení Jaromíra Jágra, který se rozhodl ukončit svou reprezentační kariéru. Tentokrát už definitivně. „Je čas posunout se dál. Už na to nemám,“ řekl novinářům.
„Kdyby to nebylo doma, nepřijel bych. Hlavně mě zlomili fanoušci. Otec si přál, abych nastoupil, a také jsem si chtěl zahrát s Růčou, i když to nakonec nevyšlo,“ vyznala se legendární „osmašedesátka“.
S devíti body (6+3) se stal Jágr druhým nejproduktivnějším hráčem domácího celku.
„Vždy jsem hrál nadoraz,“ dodal 43letý útočník, jehož největšími reprezentačními úspěchy zůstanou zlatá medaile z Her v Naganu a dvě celková vítězství na MS v letech 2005 a 2010.


Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -