- Reklama -

Tavares nedohrál utkání s New Jersey. Nevypadá to dobře, bojí se kouč

- Reklama -

Velká nepříjemnost postihla newyorské Ostrovany. Kapitán brooklynského celku utrpěl několik minut před koncem třetí třetiny pátečního duelu s New Jersey zranění ve spodní polovině těla.
John Tavares bojoval za brankou o puk, snažil se vyhnout obránci Stevenu Santinimu a nešťastně přitom upadl na levou nohu. Dva spoluhráči mu museli pomáhat, aby se vůbec dostal z ledu na střídačku. Střet to byl nešťastný, Santini na něm nenese žádnou vinu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tavares se po pádu na led držel za zadní stehenní sval, grimasy dávaly tušit, že nepůjde o maličkost. Trenér Islanders Doug Weight potvrdil, že hokejista bude znovu prohlédnut v sobotu.
„Nevypadá to dobře,“ řekl Weight. „Zakopl o zadní stranu brány a upadl. Je to ve spodní polovině těla. Vždycky zůstávám optimistický. Nechám naše odborníky, aby ho prohlédli, a potom uvidíme.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Islanders ztrácí jen čtyři body na druhou divokou kartu, zaručující postup do play off. Do konce základní části chybí pět utkání. Tavares je klíčovým hráčem Ostrovanů, v 77 utkáních nasbíral 66 bodů (28+38). Jen velmi nepravděpodobné že by se objevil v nedělním utkání s Buffalem.
„Je to velká rána,“ připouští trenér. „Není příjemné vidět svého nejlepšího hráče zraněného. Ale zranění se stávají. Není to legrace, ale někomu dalšímu to dá šanci. Minuty se rozprostřou mezi další hráče, budou to nové příležitosti v důležité fázi roku. V neděli musíme vyhrát.“
Svým hráčům věří, i kdyby přišli o kapitána. „Naše morálka bude v pořádku. Není to nic, s čím byste se chtěli potkávat, ale v zápasech se to stává,“ dodal Doug Weight.
Tavares si připsal v první třetině asistenci na gólu Anderse Leeho. Lee odehrál většinu sezónu v prvním útoku právě s Tavaresem. „Zakopl za bránou,“ popsal situaci ze svého pohledu Lee. „Nevím, jestli bránu přímo zasáhl, ale upadl. To je všechno, co vím. Po zápase jsem viděl, že ho vzali do trenérské místnosti. Uvidíme, jak to dopadne, snad to nebude vážné.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -