- Reklama -

Seattle Kraken překonali rekord. Žádný nový klub se tolik nezlepšil

- Reklama -

Od vstupu Vegas Golden Knights v sezoně 2017/2018 bude už asi každý nový tým v NHL srovnáván v premiérové sezoně s tímto legendárním mančaftem. Vegas v první sezoně dokráčeli až do finále s mužstvem takřka bez hvězd. Proto když loni poprvé vyjeli na led hráči Seattlu, fanoušci očekávali podobnou jízdu. Dočkali se však krutého vystřízlivění, když benjamínci ligy skončili u dna celé soutěže s pouhými 27 výhrami.

Stačil však jeden rok a najednou se u Kraken blýská na lepší časy. Letos svůj loňský zisk překonali už v lednu. Přepsali při tom historii NHL, protože se nyní zlepšili od své úvodní sezony o 15 výher. Rekord překonali dnes v noci demolicí Arizony 8:1.

Dosud byli v tomto ohledu nejlepší Oakland Seals, kteří se mezi sezonami 1967/1968 a 1968/1969 zlepšili o 14 výher. Kraken navíc mohou tento milník ještě posunout, do konce základní části jim zbývá šest utkání.

Seattle Kraken v současnosti drží první divokou kartu v Západní konferenci. Oproti svým pronásledovatelům mají o zápas méně. Supermoderní Climate Pledge Arena v Seattlu by tak mohla poprvé ve své krátké historii zažít vyřazovací boje.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -