- Reklama -

V Americe už mu pšenka nepokvete. Vojnov se rozhodl vrátit se do Ruska

- Reklama -

Trest za domácí násilí už si Vjačeslav Vojnov odseděl, ale ani po propuštění z vězení neměl takovou svobodu, jakou by si představoval. Do péče si ho vzal americký imigrační úřad. Vzhledem k tomu, jak nejisté bylo jeho budoucí působení v Los Angeles, učinil ruský obránce očekávaný krok – vrací se do vlasti.
„Dnes jsem oznámil vedení NHL, hráčské asociaci NHLPA a klubu Los Angeles Kings své rozhodnutí okamžitě zahájit formální proces návratu do Ruska se svojí rodinou,“ sdělil Vojnov prostřednictvím svého agenta Rollanda Hedgese. „Upřímně se omlouvám všem kolem hokeje, kteří byli ovlivněni mojí situací, a přeji hráčům Kings hodně úspěchů do budoucna.“
Vojnovovým návratem do rodné země se uzavírá sága, jejíž počátek se datuje do října loňského roku, kdy byl rodák z Čeljabinsku zadržen policií kvůli podezření z domácího násilí. Ačkoliv jeho manželka, která byla obětí, později odmítla vypovídat, vyměřil soud začátkem července viníkovi 90denní trest, jehož součástí byla tříletá podmínka. LA Kings a vedení NHL navíc 25letého zadáka suspendovali, takže stihl odehrát pouze šest úvodních utkání sezóny.
Králové hodlali smluvní vztah s Vojnovem ukončit úplně, hráč je svým včerejším rozhodnutím předběhl.
„V době jeho zadržení jsme se rozhodli, že Vojnov už za náš tým hrát nebude. Zvažovali jsme, jakým způsobem dosáhnout ukončení spolupráce, a jako konečný termín jsme si stanovili 17. září, tedy začátek našeho přípravného kempu. Dospěli jsme k závěru, že nejlepší bude předčasně ukončit smlouvu. Po dnešním oznámení pana Vojnova o jeho úmyslu opustit Spojené státy a vrátit se do Ruska už to není nutné,“ sdělili Kings.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -