- Reklama -

Vancouver ve víru vzpomínek, ožijí i legendární dresy

- Reklama -

Klub Vancouver Canucks včera s potěšením oznámil, že v sezóně 2015-16 oslaví dvacáté výročí otevření Rogers Areny (původním názvem General Motors Place, neboli GM Place). V průběhu nadcházející sezóny budou vybrané večery, kdy se bude vzpomínat na památné momenty, oblíbené hráče a umělce, kteří jsou s touto halou spojeni. Fanoušci se také mohou těšit na návrat oblíbených dresů z roku 1994! Kosatky se v památných černých dresech s emblémem brusle  představí 13. února v utkání proti Torontu.
„Rogers Arena nám  připravila dvacet let zábavy a výjimečných zážitků a my jsme nadšeni, že v nadcházející sezóně oslavíme její bohatou historii s fanoušky Canucks,“ uvedl Victor de Bonis, provozní ředitel společnosti Canucks Sports & Entertainment.
„I nadále bude sloužit jako přední místo pro sport a zábavu v Britské Kolumbii a na severozápadním pacifickém pobřeží. Jsme hrdí na to, že jsme zde od roku 1995 hostili více než 27 milionů hostů, a těšíme se na další nezapomenutelné zážitky pro naše fanoušky v budoucnu,“ dodal de Bonis.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rogers Arena za dobu své existence hostila přes tři tisíce akcí, koncertovali zde světově proslulí interpreti jako Madonna, Rolling Stones, Metallica, Bryan Adams nebo Michael Bublé, své letošní světové turné iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour tu na jaře odstartovali i slavní U2.
V roce 2010 se v hale, která byla na dobu ZOH přejmenovaná na Canada Hockey Place, odehrál olympijský hokejový turnaj. Domácí Kanada tehdy slavila triumf po finálové výhře nad Američany, kterou v prodloužení vystřelil Sidney Crosby.
Oblíbené dresy obléknou hráči Vancouveru v utkání proti Torontu, což je celkem pochopitelné. Právě Maple Leafs jsou týmem, který Kosatky slavně vyřadily ve finále konference při svém památném tažení v roce 1994, kdy se probojovaly až do finále Stanley Cupu. Tam nakonec Vancouver v sedmi zápasech nestačil na newyorské Rangers.


Černé dresy s logem ve tvaru brusle patřily v devadesátých letech k nejpopulárnějším v celé NHL, po arénách NHL se v nich proháněli třeba Trevor Linden, Pavel Bure, Alexandr Mogilnyj nebo místní miláček Gino Odjick. Fanoušci se již teď těší, až v nich uvidí dvojčata Sedinova a další současné oblíbence.
Mladší fanoušci budou mít poprvé příležitost vidět slavné dresy na vlastní oči, pro ostatní to zase bude krásná vzpomínka na úspěšné časy, kdy se Canucks poprvé ve své historii řadili mezi absolutní špičku NHL. Poprvé za ně hrála opravdová světová superstar, jakou tehdy Pavel Bure bezesporu byl.
Přestože Vancouver na Stanley Cup v roce 1994 nedosáhl, propojení klubu s fanoušky a městem bylo doslova hmatatelné a tohle silné pouto vydrželo dodnes. Hvězdy tehdejšího týmu (Trevor Linden, Pavel Bure, Geoff Courtnall, Cliff Ronning, Kirk McLean a další) jsou ve městě stále velmi populární. Na rok 1994 se ve Vancouveru zkrátka vzpomíná s nostalgií. Se zmiňovanými dresy je spojena ohromná porce krásných zážitků a v příští sezóně tyto vzpomínky zase ožijí o něco více.
Foto/Photo by: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -