- Reklama -

VIDEO: Crosby vstřelil gól z nemožného uhlu, proměnil rozhodující nájezd a sesadil Jágra.

- Reklama -

Sidney Crosby v pátečním zápase na ledě New Yorku Rangers zajistil Pittsburghu dva body a zároveň přepisoval letité klubové statistiky. Nejdříve v úvodu druhé třetiny asistoval u branky Jakea Guentzela. Kanadský centr se tak v historické tabulce nahrávačů osamostatnil na druhém místě, když předběhl Jaromíra Jágra (640 přihrávek, 806 zápasů).  Lepší je pouze Mario Lemieux (1033 přihrávek, 915 zápasů).
„Jágr toho pro Penguins udělal hodně, měl s nimi úspěchy. Je to hezké, ale je přede mnou o velký kus vepředu. Pravděpodobně o tisíc bodů,“ řekl Crosby.


Bude vás zajímat:


Ve 32. minutě nachytal na hruškách domácího brankáře Henrika Lundqvista a puk mu procpal do branky z nemožného úhlu odrazem od masky. „Překvapil mě. Takhle moc hráčů neuvažuje. Zaslouží si pochvalu,“ konstatoval Lundqvist.
„Většinou to nevychází, ale dnes jsem měl štěstí. Bylo tam trochu místa, a pokud se vám ho povede dobře zasáhnout, máte šanci,“ sdělil lídr Penguins.
Své galapředstavení uzavřel v penaltové loterii. Crosby proměnil rozhodující nájezd bekhendovým blafákem a střelou mezi Lundqvistovy betony.
641. asistence Sidneyho Crosbyho v dresu Pittsburghu (778 utkání)

43. branka Sidneyho Crosbyho v letošním sezóně NHL

Bonusový bod trefil Penguins v nájezdech Sidney Crosby

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -