- Reklama -

Vítej zpět, Randy!

- Reklama -

V roce 2007 získali hokejisté Anaheimu pod vedením Randyho Carlylea svůj jediný titul. V roce 2011 ho po třetině sezóny propustili. O pět let později se kanadský kouč vrací na místo činu.
„Jako osvědčený vítěz a motivátor byl Randy po celou svoji trenérskou kariéru zkušeným vůdcem střídačky. Naše očekávání jsou extrémně vysoká a já věřím, že Randy je tím koučem, který nás může vést k úspěchům v play off a našemu hlavnímu cíli, tedy zisku Stanleyova poháru,“ stojí v tiskovém prohlášení generálního manažera Kačerů Boba Murrayho.


Když Carlyle na konci listopadu 2011 kalifornský klub opouštěl, měl po svém prvním angažmá v NHL bilanci 273 vítězství a 61 jednobodových zápasů z 516 pokusů, tedy skoro 59procentní úspěšnost. S Ducks se loučil vítězstvím nad Montrealem, ale předcházelo mu sedm porážek v řadě. Fanoušci v zámoří byli tehdy svědky zajímavého trenérského veletoče. Uvolněné místo ihned obsadil Bruce Boudreau, který byl jen o dva dny dříve vyhozen z Washingtonu.
Sám Carlyle ještě v téže sezóně také našel další práci. V březnu ho povolal do Toronta jeho někdejší šéf z Anaheimu Brian Burke, jenž nebyl spokojen s výkony týmu pod vedením Rona Wilsona. U Maple Leafs Carlyle sloužil do poloviny minulého ročníku a dosáhl zde 91 výher ze 188 utkání základní části. Do play off se s nimi ovšem podíval jen jednou.

Šedesátiletého kouče, jenž v době aktivní kariéry jako obránce nastoupil v NHL k 1055 utkáním za Toronto, Pittsburgh a původní celek z Winnipegu, pamatují ze současných hráčů Ducks už jen Ryan Getzlaf, Corey Perry, Cam Fowler a Andrew Cogliano. Nad příchodem defenzivně laděného kouče ze staré školy možná v duchu příliš nejásají. Z Carlyleových slov je naopak cítit nadšení, že znovu získal práci na západě Spojených států.
„Jsem nadšený, že jsem dostal příležitost vrátit se do Anaheimu a znovu se připojit k organizaci, která mi dala v NHL první šanci být hlavním koučem. V posledních dvou letech jsem tohle mužstvo pozorně sledoval a dobře znám jeho hlavní členy. Věřím, že tenhle tým může okamžitě vyhrávat a nemůžu se dočkat, až začneme,“ svěřil se Carlyle internetovým stránkám Ducks.
V letošní sezóně vypadli Kačeři v prvním kole s Nashvillem, v minulé podlehli v konferenčním finále pozdějším vítězům ze Chicaga. V sezóně 2013-14 skončila jejich pouť ve druhém kole na Los Angeles, předtím v prvním na Detroitu. Společným jmenovatelem všech jejich neúspěchů byla prohra v rozhodujícím sedmém utkání na vlastním ledě.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -