- Reklama -

Vrbata dvěma góly potopil Oilers, Talbot vynuloval Voráčka a spol.

- Reklama -

Středeční program National Hockey League nabídl pouze dva zápasy. Vancouver i ve čtvrtém vzájemném klání s Edmontonem v letošní sezóně potvrdil, že se mu proti tomuto soupeři daří (5:4sn, 2:0, 3:2) a odvezl si z hlavního města kanadské provincie Alberta oba body po vítězství 5:4. Philadelphia se pak vrací s prázdnou z New Yorku. Jezdci zvítězili 2:0 a ukončili sérii tří proher.
Kanadské derby v Rexall Place si nenechalo ujít 16 839 diváků (vyprodáno), kteří ale domů odcházeli více méně zklamaní. Viděli sice devět branek, ovšem byly to góly, které domácím hokejistům v konečném výsledku nic nepřinesly. Oilers jich totiž dali v základní hrací době o jeden méně než soupeř, v jehož dresu se dvěma trefami do černého prosadil Radim Vrbata.
Svou 7. a 8. branku v ročníku zaznamenal český forvard v prostředním dějství a pokaždé skóroval bezprostředně po buly. Na konci zápasu byl mladoboleslavský rodák vyhlášen druhou hvězdou večera. Nejlepším hráčem na ledě byl podle mínění místních žurnalistů Vrbatův spoluhráč Daniel Sedin, jenž zaznamenal tři asistence.
Voráčkova šňůra zápasů, v nichž zaznamenal alespoň jeden bod, skončila na čísle deset. Bodově nejúspěšnější období v jeho zámořské kariéře začalo 22. října a útočník Philadelphie během něj vstřelil pět branek a na dalších 14 přihrál. V 18 zápasech zaznamenal 26 bodů (7+19), stejnou bilanci má pouze lídr produktivity Sidney Crosby, v jehož prospěch hovoří větší počet vstřelených branek (8+18).
Jakub Voráček se zasekl se až ve včerejším souboji s NY Rangers. Kladenský odchovanec hýřil aktivitou a na svatyni Rangers vyslal celkem pět střeleckých pokusů, na vynikajícího Cama Talbota si však nepřišel. Vyzrát na rodáka z Caldeonia  nedokázal ani nikdo z Voráčkových kolegů. Talbot předvedl 31 bezchybných zákroků a připsal si první shutout v ročníku. Rozdílový gól vsítil v 6. minutě Kevin Klein, ve druhé třetině zužitkoval přesilovku Rick Nash.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -