- Reklama -

Vrbata vystřílel výhru Canucks v kanadském derby

- Reklama -

Od samého začátku tahali v utkání Edmontonu s Vancouverem za delší konec provazu hosté za západu Kanady. Oilers vždycky dokázali stáhnout, postupně až na 4:4, oba body ale nakonec stejně putovaly do Vancouveru. Po krásné akci bratří Sedinů zakončoval pohodlně do odkryté klece Yannick Weber.
Útok rozjel Henrik Sedin, který chytrou přihrávkou o mantinel předal kotouč bratru Danielovi. Od něj putoval puk před odkrytou polovinu brány. „Byl to dobrý brejk, který mi umožnil proklouznout zadní stranou a protáhnout se do útoku,“ těšilo Webera. „Daniel při své šikovnosti jen počkal, až se obránce sklouzne a pro mě už to bylo jen jít do brány a položit tam svou čepel.“
„Parádní akce. Jsem šťastný, že jsem vstřelil svůj první gól v sezóně,“ radoval se šestadvacetiletý švýcarský obránce z letošní premiérové trefy.
Moc nescházelo a domácí mohli ještě vyrovnat. Trefa Davdia Perrona ze závěru však byla vyhodnocena jako aktivní kopnutí puku. Brankář Canucks Ryan Miller, jenž zaznamenal 28 zákroků, si tak proti Edmontonu Oilers připsal jedenáctou výhru za sebou. „Bylo to kopnuté a pravidla jasně říkají, že když to netečuje další hráč, ale pouze já, nemůže to být gól. Proto ta pravidla máme.“
Daniela Sedina, který měl tři brankové nahrávky, Stevena Pinizzotta, autora branky a asistence, doplnil na tři hvězdy večera Radim Vrbata. Český útočník se po zdravotních potížích dostává znovu do formy, ve středu mířil do černého dvakrát.
Ve 23. minutě navýšil mladoboleslavský rodák svou sedmou trefou v sezóně na 2:0, když krátce po buly prudce pálil z pravého kruhu. O patnáct minut později změnil stanoviště a opět prudkou ranou, tentokrát z levé strany, poslal svůj tým do vedení 4:3. Obě branky padly v přesilové hře.
„Byl to náročný zápas, Edmonton má dobrý tým,“ ocenil soupeře kouč Canucks Willie Desjardins. „Hrají tvrdě a k tomu jsou šikovní. Daniel Sedin to ale udělal krásně, Weberův gól byl pro nás moc důležitý. Byli v ráži a v zápase, kde nám to docela šlo, se nám od nich nedařilo brankově odlepit.“
V poněkud smutnějším duchu hovořil za poražené Boyd Gordon. „Nehráli jsme dostatečně dobře, abychom zvítězili. Takový byl příběh několika posledních zápasů. Byli jsme nekonzistentní a nebyli jsme schopní najít způsob jak protlačit zápas k jinému vývoji. Dokud to nedokážeme, budeme těžko vítězit,“ uzavřel jednatřicetiletý obránce Oilers.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -