- Reklama -

Výlet snů. Montrealský brankář splnil sen dalšímu chlapci

- Reklama -

Před pár dny jsme na našich stránkách informovali o děkovném dopise, který obdržel montrealský gólman Carey Price od šťastného fanouška, se kterým se nechal kanadský olympionik vyfotit během utkání. Aniž bychom se chtěli nějak přehnaně věnovat jedinému hráči, máme pro vás další téma podobného ražení a opět je v hlavní roli montrealská hvězda.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zámořská média nyní připomínají jiný příběh, který se odehrál v lednu a jen potvrzuje, že chlapík strážící brankoviště Habs má skutečně dobré srdce. Chválu na svého parťáka pějí také samotní spoluhráči.
Je to příběh Trenta Leona, kluka z malého městečka Anahim Lake v provincii Britská Kolumbie na západě Kanady. Ze stejného města pochází také olympijský vítěz Price, který je pro zdejší děti asi největším sportovním vzorem.
Kanadský brankář loni ve svém rodišti spustil dva nové školní programy nazvané „Breakfast Club Programs“. Jednomu vybranému účastníkovi z tohoto programu v lednu umožnil prožít cestu, na kterou dlouho nezapomene.
Tím vybraným chlapcem byl právě Trent Leon. Ve spolupráci s nadací Air Canada Foundation byl pro kluka z malého města v B.C. zorganizován výlet do Montrealu, velkoměsta na druhém konci Kanady.
Už samotná cesta letadlem v byznys třídě byla pro tichého kluka ohromným zážitkem, to nejlepší mělo ale teprve přijít. Druhý den po příletu se v tréninkové hale setkal se svým idolem. Nejprve si v šatně vyměnili dárky a poté společně zamířili na led, kde klučina na slavného brankáře vystřelil několik puků.
Na závěr obdaroval fanoušek brankáře ručně psanými vzkazy od dětí ze školy v Anahim Lake. Dojatý gólman si kartičky dlouho prohlížel, načež se naklonil k Trentovi a řekl: „Díky, kámo. Moc to pro mne znamená.“
Následující video nepotřebuje další komentář.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -