- Reklama -

Výměna mu prospěla. Luongo se vrátil mezi brankářskou elitu

- Reklama -

Znovu ve svém živlu. Pětatřicetiletý gólman Roberto Luongo přišel na Floridu jako psanec, který se stejně jako Cory Schneider stal obětí podivných brankářských rošád v jejich bývalém působišti – Vancouveru.
Ale v dresu Panterů, který Luongo oblékal už v letech 2000-2006, a jenž znovu navlékl v březnu minulého roku, se na kanadském veteránovi začaly projevovat blahodárné účinky zvýšené slunečné aktivity. Dvojnásobného olympijského vítěze řadí jeho statistiky k nejlepším maskovaným mužům letošního ročníku a jeho výkony drží Floridu v naději, že se po třech letech znovu vrátí do play off.
Díky výborné formě byl Luongo poctěn pozvánkou na all-star utkání, ve kterém oblékl dres týmu vedeného Jonathanem Toewsem. „Naposledy jsem se podobné akce účastnil v roce 2009. Je to zábava a zároveň velká pocta. Jsem rád, že tady mohu být,“ řekl Luongo.

Nicméně pětidenní pauza je u konce a kolos zvaný NHL se dá zítra znovu do pohybu. Nebude u toho chybět ani rodák z Montrealu, jelikož jeho tým na domácím ledě přivítá Rudá Křídla z Detroitu. Florida je momentálně na devátém místě Východní konference a na postupové příčky ztrácí sedm bodů. Avšak osmý Boston má odehráno o čtyři utkání více, takže Panteři mají v záloze solidní výhodu.
K jejímu využití budou znovu potřebovat pomoc své brankářské jedničky. „Dokázal napravit všechny pitomé chyby, které jsem za toho půlroku natropil. Vždycky mě zachránil, když jsem vlastní neopatrností přišel o puk. Je to jeden z nejlepších gólmanů historie. Za tím si stojím. Dokáže dbát na detaily, které jiní opomíjejí,“ ocenil svého spoluhráče obránce Aaron Ekblad, jednička loňského draftu.
Výměna na Floridu Luongovi výrazně pomohla. Na rozdíl od Vancouveru, kde je hokej dalším typem náboženství (jako ostatně v celé Kanadě), se přestěhoval na jihovýchod Spojených států, kde výrazně převažují jiné sporty – baseball, americký fotbal a basketbal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Zdá se mi, že je znovu šťastný. To je důležité pro každého člověka, hokejisty nevyjímaje. Když jste v dobré náladě a hokej vás baví, pak to z vás dokáže udělat lepšího hráče. A myslím si, že něčím podobným právě teď prochází i on,“ přidal své postřehy kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf.
Samozřejmě je nutné dodat, že Luongo je na Floridě jednoznačnou brankářskou jedničkou. Právě o tento status se v posledních letech u Canucks musel přetahovat s Američanem Corym Schneiderem, potažmo se švédským mladíkem Eddiem Läckem.
„Ve Vancouveru bylo všechno v pořádku, ale prostě jsem dospěl k rozhodnutí, že přišel čas na změnu. Chtěl jsem začít nanovo s čistým štítem a bez zbytečných pochybností. Tlak na vás nevytváří vaše okolí, ten si tvoříte sami ve své hlavě. Před nedávnem jsem s Floridou prohrál čtyři utkání po sobě a měl jsem stejný vztek, jaký bych měl po čtyřech porážkách s jakýmkoliv jiným týmem. Vaším úkolem je vyhrávat zápasy. S následky případného neúspěchu se musíte naučit žít, ať už hrajete kdekoliv,“ řekl Luongo.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -