- Reklama -

Vždyť přes ty vousy nevidí na puk…

- Reklama -

Montrealská legenda Guy Lafleur, ofenzivní hvězda zejména 70. let minulého století, si při hodnocení současné NHL servítky rozhodně nebere. Nedávno zaútočila do vlastních řad, když zhodnotila kvalitu kádru Canadiens, tentokrát si vzala na mušku finalisty Stanley Cupu ze San Jose.
Konkrétně Joe Thorntona a Brenta Burnse. Při pohledu na jejich společné foto zřejmě již tušíte, co Lafleurovi nešlo pod nos – to, čeho mají dva zmiňovaní hokejisté Sharks naopak pod nosem a pod ústy příliš.
„Ty jejich vousy jsou ostudou pro hokej, nesnáším je. Nepřispívá to k dobrému obrazu NHL,“ odfrkne si. „Nevadí mi, když chlapi nosí bradku, ale až na břicho? Čeho je moc, toho je příliš. Jejich manažer by si na ně měl došlápnout.“
„Vždyť přes ty fousy ani nevidí puk,“ dodává Lafleur už v žertovnějším tónu. „Proto se jim nedaří.“
V tomhle však nemá pětinásobný šampion NHL tak docela pravdu. San Jose sice ve finále s Pittsburghem prohrává 1-3 na zápasy, ale pokud jde o celkový průběh play off, Thornton s Burnsem zaujímají pozice mezi elitní pětkou tabulek produktivity.
Upozornění: titulní fotografie je už půl roku stará. Zde je aktuálnější, z konce května.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -