- Reklama -

Zápas Ottawy s Nashvillem sledoval čtrnáctiletý scout

- Reklama -

Vedení Ottawy podepsalo pro čtvrteční utkání s Nashvillem Predators jednodenní profesionální smlouvu se čtrnáctiletým Jonathanem Pitrem, který v tomto utkání působil jako scout Senators.
U podpisu smlouvy, který proběhl v privátních prostorách Canadian Tire Centre, byli kromě Pitreho generální ředitel Ottawy Senators Bryan Murray a jeho asistenti Pierre Dorion a Randy Lee. Kromě zařazení do realizačního týmu Ottawy čekala mladého scouta také prohlídka domovské arény Senators spojená se setkáním s hráči a dalšími speciálními hosty.
Celá akce byla jednou ze součástí charitativního programu, který podporuje těžce a nevyléčitelně nemocné děti. Čtrnáctiletý Jonathan Pitre trpí bulózní epidermolýzou, vážným genetickým onemocněním pojivové tkáně, způsobující puchýře na kůži a sliznicích. Pro mladé pacienty s tímto onemocněním se často používá označení „motýlí děti“, protože se o jejich kůži říká, že je křehká jako motýlí křídla.
„Můj sen, že budu někdy schopen sportovat, se rozplynul,“ řekl Pitre na tiskovce novinářům magazínu Ottawa Citizen a dodal, „tušil jsem, že moje nemoc je se sportem téměř neslučitelná, ale stále jsem doufal, že by po čase mohlo dojít ke změně. Teď už vím, že realita je bohužel jiná. Sport mám ale stále velmi rád, v budoucnu bych chtěl být hokejovým scoutem nebo komentátorem na Sportsnetu.“
Jen v Kanadě byla bulózní epidermolýza diagnostikována přibližně u 5 000 lidí. Video s Jonathanovým životním příběhem má na webu Citizen už téměř 600 000 shlédnutí a krátký snímek pomohl navýšit dárcovské konto o více než 50 000 dolarů.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -