- Reklama -

Zemřela žena, díky níž můžeme fandit Flyers

- Reklama -

Svět opustila o víkendu Phillis Foremanová, žena, která dala jméno philadelphskému celku NHL.

Sestra spoluzakladatele klubu Eda Snidera zemřela v D.C. ve věku 92 let na následky rakoviny. Její příběh připomněl Sam Carchidi z deníku Inquirer.

Tahle COOL trička NHL chceš!

Pojmenování Flyers se zrodilo v létě 1966, kdy Ed, jeho žena Myrna a Phyllis s manželem Earlem mířili domů z představení na Brodwayi a zastavili v jednom z hotelů v New Jersey. Konverzace u jídla se nakonec přeměnila v debatu o tom, jak nazvat hokejový tým, který měl odehrát svůj první zápas v říjnu 1967.
„Promítal se mi obrázek lidí bruslících kolem ledu,“ osvětlila Foremanová před lety svůj nápad. „…a Flyers mi prostě vešli na mysl. Všichni souhlasili, že je to skvělé.“

V té chvíli bylo rozhodnuto, že milióny lidí na celém světě budou fandit mančaftu Letců.
Ve Philadelphii probíhala zároveň soutěž, v níž zasílali hokejoví příznivci své návrhy na jméno. Majitelé si mohli vybírat z 11 tisíc tipů, přičemž ve hře byly názvy jako Acmes, Scars, Stripes, Liberty Bells či Quakers.
Snider a spol. nechtěli určit z pochopitelných důvodů za vítěze Foremanovou a cena pro výherce proto putovala devítiletému chlapci Narberthovi, jenž navrhoval „Fliers“. Investoři ale dali přednost verzi s „y“ od Foremanové.
Ta se podílela také na ikonickém logu, které vytvořil Sam Ciccone. Podle jedné ze Sniderových dcer Lindy to byla však její teta, která přišla s konceptem písmene „P“ zakomponovaného do křídla. Na finální návrh tak měla značný vliv.
Minulý týden podehla těžké nemoci.
„Skutečnost, že zemřela na den přesně jako můj otec, vidíme jako duchovní znamení,“ sdělila Lindy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -