- Reklama -

Kdo bude mít zájem o vykoupené veterány Zacha Pariseho s Ryanem Suterem?

- Reklama -

Minnesota Wild se po letošní sezoně konečně odhodlali ke kroku, který všichni insideři a hokejoví novináři tušili už minimálně poslední dva roky. Vyplatili nesmyslně vysoké a dlouhé kontrakty dvojici veteránů Zachu Parisemu a Ryanu Suterovi. Nyní tak vyvstává otázka, kde budou oba zkušení borci dále působit.

Parise i Suter podepsali své kontrakty s Minnesotou ve stejný den. Oba měli třináctiletou smlouvu na 98 milionů dolarů. Kruh se uzavřel o devět let později, když opět ve stejný den byli vyplaceni z posledních čtyř let jejich kontraktů.

Každý z nich zabíral z platového stropu Wild přes 7,5 milionů dolarů. Oba budou na výplatní pásce Minnesoty do roku 2029. To je však budoucnost. Podívejme se do přítomnosti a zkusme odhadnout, kam by se oba mohli vydat na nové štace?

Zach Parise

Začněme útočníkem Zachem Parisem. Ten vyrazí na volný trh po sezoně, ve které v 45 zápasech nasbíral 18 bodů. Další tři si připsal ve čtyřech zápasech play-off. Šestatřicetiletý rodák z Minneapolis s největší pravděpodobností zamíří do některého z následující trojice klubů: New York Islanders, Edmonton Oilers či Los Angeles Kings.

- Reklama -

Pro Islanders může hrát to, že už o něj Ostrované měli prokazatelně zájem v minulosti. Mnohokrát byla diskutována výměna za Andrewa Ladda. GM Islanders Lou Lamoriello Pariseho velmi dobře zná z útočníkova působení v New Jersey Devils, kdy měl Parise životní formu a pomohl Ďáblům v roce 2012 do finále Stanley Cupu.

Další, kdo by mohl projevit zájem o zkušeného útočníka, je Edmonton. Oilers budou na volném trhu shánět levné a efektivní útočníky. Navíc uvažují o vyplacení Jamese Neala, zkušeného útočníka, což by mohlo vytvořit prostor pro nabrání Pariseho. Ten navíc díky štědré výplatě od Minnesoty nemusel požadovat nikterak vysoký kontrakt.

Třetím do party jsou Pariseho nemesis z již vzpomínané finálové série v roce 2012. Tehdy Devils přetlačili Kings. A k nim by mohl toto léto právě Parise zamířit. Z výběru USA se dobře zná s Jonathanem Quickem a Dustinem Brownem, veterány, kteří stále hrají prim v šatně Los Angeles. Ke svému talentovanému mládí budou Králové shánět mentora. Mohl by jím být právě Parise, kterého by prosluněná Kalifornie mohla opět nakopnout.

Ryan Suter

Nyní šestatřicetiletého obránce do NHL draftoval Nashville v roce 2003 jako sedmého v celkovém pořadí. V hlavním městě country rostl společně s Shea Weberem, kterému dělal později zástupce kapitána. V červenci 2012 se jejich cesty rozdělili, když jako volný hráč podepsal Suter smlouvu v Minnesotě. Weber později také změnil adresu a letos byl velmi blízko kýženého cíle, ale s Canadiens padl ve finále Stanley Cupu s Tampou. Ani Suter se stříbrného poháru během dekády u Wild nedočkal.

Kdo by mohl o zkušeného beka projevit zájem? Není žádným tajemstvím, že Boston po ztrátách Zdena Cháry a Toreyho Kruga v posledních dvou letech lační po doplnění svých zadních řad. U Bruins by už nebyl v pozici klíčového beka, na to jsou v univerzitním městě jiní. Suterovi by ke konci kariéry mohla vyhovovat role spolehlivého defenzivního hlídače, jenž odehraje mezi 16 až 18 minutami na zápas. Navíc by přišel do týmu, který má ještě rok nebo dva velkou šanci urvat Stanley Cup a splnit tak Suterův největší sen. I kvůli tomu bude určitě ochoten slevit ze svých platových, tak herních požadavků.

Kings jsme zmiňovali i v případě Pariseho a bylo by skoro až dojemné, kdyby oba opět podepsali smlouvu se stejným klubem a dál působili společně na jedné adrese. Po brutálních zimách v Minnesotě by se Suter hřál na kalifornském slunci a na ledě by působil po boku Drewa Dougthyho. Kontrakt v intencích od jednoho do dvou milionů ročně by Kings nijak nezatížil.

Suterův telefon by se mohl rozezvonit i v případě meziměstského hovoru z Chicaga. Blackhawks přebudovávají svoji defenzivu, dlouholetý tahoun Duncan Keith byl vyměněn do Edmontonu. Chicago díky tomu získalo prostor pod platovým stropem, proto se pouští do přetahované o Setha Jonese. Ze zmiňované trojice by také nejspíše byli schopní nabídnout Suterovi nejvýnosnější smlouvu.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -