- Reklama -

Hrát doma je kouzelné, říká Radim Šimek, a chválí česko-švýcarské duo

- Reklama -

Na soupisce San Jose najdeme kromě Tomáše Hertla také dalšího Čecha, zadáka Radima Šimka. Podobně jako jeho kolega z útoku nikdy neoblékl v NHL jiný dres, u Sharks začíná pátou sezónu. Z možnosti zahrát si v Praze před domácím publikem je rodák z Mladé Boleslavi nadšený.

„Je kouzelné, že jsme vůbec v Čechách. Já se sem vždycky rád vracím. Navíc jste tu s kamarády z týmu, kteří jsou cizinci. Šli jsme třeba na Václavák, kluci si tam dali klobásu, takovou tu typickou českou, a byli z toho nadšení. Říkali, že Praha se jim líbí víc než Berlín, to mě potěšilo,“ prozradil po čtvrtečním tréninku novinářům.

Jeden z dotazů zněl, jak se mu na tréninku brání úderná česko-švýcarská dvojička Tomáš Hertl – Timo Meier. „Jsou to oba hráči světové třídy,“ vysekl spoluhráčům poklonu. Vedle sedící Hertl se při těch slovech lehce pousmál.

„Jejich největší síla je asi v tom, že jsou velcí a silní. Když na vás vystrčí ten svůj zadek, tak malý obránce, jako jsem já, se pak těžko dostává na puk,“ rozesmál Šimek přítomné novináře i po levé ruce sedícího českého útočníka.

- Reklama -

„Pak musíte hrát líp pozičně a nesmíte zbytečně bláznit. Zase ale na druhou stranu, oni jsou taky strašně šikovní na puku a prostě umí rukama. Bez nich dvou bych si Sharks momentálně vůbec nedokázal představit,“ zakončil třicetiletý český bek.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -