- Reklama -

Je skvělé tu být, shodují se Duchene a Ekholm

- Reklama -

Velmi slušná základní část a potom rychlý konec nadějí po pouhých čtyřech zápasech, to byla ve stručnosti loňská sezóna Predátorů z Nashvillu. Ti letos chtějí dál. Jejich cesta začíná v Praze, kde se dvakrát utkají se Žraloky ze San Jose.

„Měli jsme velmi dobrou sezónu, ale play-off nedopadlo tak, jak jsme si představovali. Já jsem hlavně rád, že tu zase můžeme společně být, po těch covidových sezónách. Máme nové kluky, Ryan McDonagh, Nino Niederreiter, Zach Sanford. Na papíře to vypadá dobře. Teď je na nás, abychom to přenesli na led,“ říká Matt Duchene.

„Máme taky mladé kluky, kteří jsou s námi první nebo druhý rok. Snad udělají další krok ve svém vývoji a budou se v týmu cítit komfortně. Jdeme do sezóny s optimismem, všichni jsou nadšení a těší se,“ přikyvuje obránce Mattias Ekholm.

Evropskou zkušenost si oba pochvalují. „Je to úžasné. Třeba Ninova babička ani nemá pas, nikdy svého vnuka neviděla hrát naživo na profesionální úrovni. To, že mohl přijet a hrát před svou rodinou ve Švýcarsku jako hráč NHL, je úžasné,“ říká Duchene na adresu útočníka Nina Niederreitera.

- Reklama -

„Ale parádní je to i pro nás ostatní. Sledovat, jak mají švýcarští kluci po zápase v Bernu dojetím slzy v očích, bylo něco výjimečného,“ dodal Duchene, který není, stejně jako Ekholm, v Praze poprvé. Oba si tu už zahráli na MS v roce 2015. Jak na to vzpomínají?

„On asi lépe než já, protože vyhráli zlato,“ směje se Švéd. „Hráli jsme proti Čechům, v sestavě byl i Jágr, hala byla plná. Podobnou atmosféru očekávám i teď. Praha je skvělé město, a to nejen hokejově. Včera jsme měli den volna, prošli jsme si Staré město. Bylo to super. Je skvělé tu být,“ říká Mattias Ekholm.

Jeho kanadský parťák loni prožil nejlepší sezónu v kariéře, když zaznamenal 86 bodů a nastřílel 43 branek. Naváže na své loňské výkony i letos? „Mám pořád stejnou mentalitu. Příprava zatím probíhá dobře. Nestarám se o své statistiky, ale o každodenní rutinu, abych večer co večer hrál nejlépe, jak dovedu. Myslím, že čísla vždy nereflektují to, jak hrajete,“ myslí si olympijský vítěz a mistr světa.

„Loňská sezóna byla fajn, ale jsem stále hladový. Chci víc,“ uzavřel své povídání Kanaďan, kterého viditelně stále štve rychlé vypadnutí v prvním kole posledního play-off s pozdějšími šampiony z Colorada.

Dojde Matt Duchene se svým týmem letos dál? Cesta za splněním cíle začíná již dnes v Praze.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -